کارمزد انتقال ارز دیجیتال و دلیل اخذ آن چیست؟
برای بسیاری از افراد این سوال مطرح است که دلیل اخذ کارمزد انتقال ارز دیجیتال چیست و چرا بعد از هربار خرید یا فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در صرافی رمز ارز، مبلغی بابت کارمزد کسر می شود؟ در این مطلب قصد داریم علاوه بر پرداختن به این موضوع، به سایر جوانب در خصوص کارمزد انتقال ارز دیجیتال نیز اشاره کنیم.
منظور از کارمزد در صرافی ارز دیجیتال چیست ؟
دلیل دریافت کارمزد صرافی های ارز دیجیتال چیست ؟ صرافی یک پلتفرم معاملاتی و آنلاین است که خدمات متنوعی به کاربران خود ارائه می دهد و در قبال این خدمات مبلغی از معاملات آن ها کسر می کند تا بتواند هزینه های خود را پوشش دهد. در حال حاضر صرافی های خارجی و داخلی درصدی را به عنوان کارمزد تعیین کرده اند. ارزان ترین صرافی خارجی کوکوین است که چیزی حدود 0.01 % کارمزد دریافت می کند. در میان صرافی های ایرانی نیز باید اشاره ای به ” افراتتر ” داشته باشیم. پلتفرم معاملاتی افراتتر به عنوان نخستین صرافی بدون کارمزد در ایران می باشد که فعالیت خود را در سال 1397 آغاز کرد.
تمام معاملات در این صرافی به طور آنی انجام می شود و افرادی که قصد خرید بیت کوین، خرید تتر، فروش تتر و … را دارند می توانند به عضویت این صرافی درآیند و معاملات خود را بدون پرداخت کارمزد انجام دهند. قیمت ارز دیجیتال در صرافی رمز ارز افراتتر بروز است و شما می توانید قیمت تتر و سایر ارزها را به طور آنلاین در آن مشاهده کنید.

انواع کارمزد در صرافی ها
هنگامی که از کارمزد صحبت می کنیم اغلب افراد تصور می کنند که کارمزد تنها یک نوع دارد و زمانی از آن ها دریافت می شود که یک معامله را انجام می دهند. در حالی که اگر قصد فعالیت جدی در بازار ارز دیجیتال را داشته باشید باید بدانید که کارمزد شامل 3 نوع است : کارمزد معاملات، برداشت و توزیع سفارش ها.
کارمزدهای فوق مختص به حوزه خدمات می باشند و هر کدام از ها در سرویس خاصی کاربرد دارند. کارمزد معاملات به زمانی مربوط است که یک نفر اقدام به مبادله دو دارایی ( مثلا تبدیل بیت کوین به اتریوم ) در صرافی کند. کارمزد برداشت زمانی محاسبه می شود که دارایی از صرافی به کیف پول شخصی منتقل می شود.
اگر با نحوه انتقال ارز دیجیتال از صرافی به کیف پول شخصی آشنا نیستید توصیه می کنیم مطلب قبل را تحت همین عنوان مطالعه کنید. و اما منظور از کارمزد توزیع سفارش، تفاوت قیمت میان سفارش خرید و فروش می باشد.
کارمزد معاملات
نخستین کارمزد صرافی های ارز دیجیتال، کارمزد معاملات نام دارد که دارای انواع گوناگونی می باشد. این کارمزد بر اساس نوع صرافی متمرکزی که در آن عضو هستید تعیین می شود. شکل معاملات در صرافی های قدیمی تر ( متمرکز ) به شکل صرافی – کاربر بود. مکانیزم آن به شکلی بود که صرافی ها با استفاده از نقدینگی خود، معاملات کاربران را تکمیل می کردند. به طور مثال خرید کاربران بر اساس نقدینگی ارز دیجیتال صرافی انجام می شد و اگر آن ها قصد فروش ارز دیجیتال را داشتند صرافی از پول فیات برای پرداخت به آن ها استفاده می کرد.
اما امروزه که اغلب صرافی ها به شکل غیرمتمرکز تاسیس و اداره می شوند نوع معاملات کاربر – کاربر ( همتا به همتا ) است. به این صورت که کاربران فعال در یک صرافی به طور مستقیم به یکدیگر متصل می شوند و سفارش آن ها انجام می شود. در این مکانیزم از یک روش نوآورانه به نام دفتر سفارشات استفاده می شود که تمام سفارشات کاربران در آن به ثبت می رسد.
تنها وظیفه ای که صرافی دارد این است که کاربرانی که سفارش های عکس را دارند به یکدیگر متصل می کند. تصور کنید که شما در یک صرافی غیرمتمرکز عضو هستید و قصد دارید 1 اتریوم بخرید. صرافی شما به کاربری متصل می کند که قصد فروش 1 اتریوم را دارد. میزان کارمزد صرافی های ارز دیجیتال غیرمتمرکز کمتر از متمرکز می باشد.
کارمزد توزیع معاملات
در بخش قبل ذکر شد که کارمزد صرافی های ارز دیجیتال از نوع کاربر – کاربر کمتر از صرافی هایی است که معاملات را به شکل صرافی – کاربر انجام می دهند. صرافی های کاربر – کاربر که غیرمتمرکز هستند با چالش های زیادی مواجه هستند که در برخی از مواقع، هزینه های کاربران را افزایش می دهند. در برخی از مواقع سفارشات عکس به طور دقیق در دفتر سفارشات وجود ندارد.
به طور مثال اگر شما بخواهید 5200 واحد شیبا را به فروش برسانید ممکن است به طور همزمان خریداری برای این مقدار شیبا وجود نداشته باشد. در این شرایط صرافی ها اقدام به تکمیل با نزدیک ترین قیمت و سفارش می کند. این موضوع در سفارش های بازار که کاربر قیمت خاصی را تعیین نمی کند بیشتر دیده می شود.
اگر در حالت فوق کمترین قیمت در سفارش های فروش، از بالاترین قیمت در سفارش های خرید کمتر باشد صرافی اقدام به متصل کردن این دو به یکدیگر می کند و سود حاصل از اختلاف قیمت را نصیب خود می کند. این میزان از کارمزد دارای نرخ یا درصد ثابتی نیست. بلکه متغیر است و بر اساس پارامترهای مختلف تغییر می کند.
نکته جالبی که در خصوص کارمزد صرافی های ارز دیجیتال ( کارمزد توزیع معاملات ( وجود دارد این است که هیچ گاه معامله گران از آن مطلع نمی شوند. به همین دلیل است که برخی از کاربران اعتقادی به شفافیت صرافی های متمرکز ندارند. راه حلی که برای رفع این مشکل وجود دارد این است که به سراغ صرافی های بزرگ تر بروید. قطعا با افزایش تعداد سفارش ها در یک صرافی، علاوه بر قیمت های معقول تر، شباهت بیشتری میان سفارش ها ایجاد می شود.
کارمزد برداشت
کارمزد برداشت یکی دیگر از کارمزد صرافی های ارز دیجیتال محسوب می شود. همان طور که از نام آن پیداست کارمزدی است که در زمان انتقال ارز دیجیتال از صرافی به کیف پول انجام می شود. میزان این کارمزد در تمام پلتفرم های آنلاین بیشتر از سایر کارمزدها می باشد. دلیل آن هم این است که انتقال دارایی تراکنشی است که روی بلاکچین ثبت می شود و ثبت هر تراکنش در این شبکه نیازمند کارمزدی است که مختص به همان شبکه می باشد. این کارمزد ارتباطی به صرافی ندارد و ارتباط مستقیمی با نوع شبکه انتخابی شما دارد.

کارمزد انتقال ارز دیجیتال
منظور از کارمزد انتقال ارز دیجیتال چیست؟ اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که در بازارهای مالی از جمله بازار ارز دیجیتال فعالیت می کنند حتما با موضوعی به نام کارمزد انتقال ارز دیجیتال آشنا هستید. هنگامی که اقدام به خرید بیت کوین، خرید تتر و … می کنید مبلغی بابت کارمزد از آن کسر می شود. این موضوع در هنگام فروش ارز دیجیتال، انتقال از یک آدرس به آدرس دیگر نیز مشاهده می شود. واقعیت این است که انجام تراکنش در بستر بلاکچین مانند انجام تراکنش در شبکه بانکی است. اگر توجه کرده باشید در زمان کارت به کارت کردن نیز مبلغی بابت کارمزد کسر می شود.
هزینه ای که به نام کارمزد کسر می شود برای تایید تراکنش های کاربران است. هر شبکه یا بلاکچینی که برای انتقال در نظر می گیرید دارای یک شرایط یا نرخ کارمزد می باشد. به همین دلیل کاربران می توانند شبکه ای را انتخاب کنند که دارای بهترین نرخ کارمزد باشد. به طور مثال تراکنش هایی که در شبکه اتریوم انجام می شود از نرخ کارمزد متفاوتی با شبکه بیت کوین برخوردار است. در حال حاضر اغلب کاربران ترجیح می دهند از شبکه اتریوم یا ERC20 استفاده کنند که کارمزد کمتری دارد و انجام تراکنش ها در آن سریع تر اتفاق می افتد.
کارمزد تراکنش در بلاکچین
در بلاکچین هایی مانند بیت کوین، هر کدام از تراکنش ها برای نهایی شدن یک فرآیند ویژه را طی می کنند. به این فرآیند ماینینگ گفته می شود. در این مرحله تمام تراکنش ها جمع آوری شده و بعد از تایید در بلاکچین ثبت می شوند. معمولا این پروسه در ماینرها با بهترین کیفیت و به طور رسمی انجام می شود. تمام شبکه ها و بلاکچین ها برای ماینرها پاداش در نظر می گیرند که آن را به نام پاداش بلاک می شناسیم.
هر بلاک دارای تعداد زیادی تراکنش است که از قبل توسط ماینرها مورد تایید قرار گرفته اند و در حال حاضر دارای ساختار زنجیره ای می باشند تا بتوانند یک بلاک را تشکیل دهند. پس آنکه ماینرها توانستند یک بلاک را موفقیت استخراج کنند و اعتبار به آن ببخشند، پاداش بلاک به آن تعلق خواهد گرفت.
تمام مراحلی که توسط ماینرها صورت می پذیرد به منظور حفظ یکچارچگی شبکه می باشد. به همین علت کارمزد انتقال ارز دیجیتال یا تراکنش در تمام بلاکچین ها وجود دارد و نقش مهمی در عملکرد آن ها ایفا می کند. این میزان از کارمزد به دلیل ترغیب ماینرها برای تایید معاملات و ادامه فعالیت در بستر بلاکچین می باشد.

عوامل موثر بر میزان کارمزد انتقال ارز دیجیتال
درخواست کاربر
جالب است بدانید که هر کدام از کاربرها می توانند نرخ دلخواه خود را به منظور کارمزد در نظر بگیرند و این امر را به عنوان یکی از راه های صرفه جویی در سرمایه می دانند. اما این موضوع خیلی هم ساده نیست. زیرا ماینرها به دنبال راهی برای اولویت بندی تراکنش ها هستند.
حجم تراکنش ها روز به روز بیشتر می شود اما تعداد ماینرهایی که آن ها را تایید می کنند محدود است. به همین دلیل ماینرها قادر نیستند تمام تراکنش ها را تایید کنند و به وضعیت آن ها رسیدگی کنند. به همین دلیل سیستمی وجود دارد که بتواند اولویت بندی تراکنش ها را انجام دهند. در این مرحله است که میزان کارمزد انتقال ارز دیجیتال در شبکه بلاکچین اهمیت پیدا می کند. به این معنا که هر چه کارمزد بیشتری در نظر بگیرید اولویت تراکنش شما بالاتر می رود و سرعت تایید آن بیشتر خواهد شد.
احتمالا یک سوال مهم در ذهن شما به وجود آمده است و آن هم این است که آیا یک کاربر می تواند کارمزد خود را صفر در نظر بگیرد و عجله ای هم برای تایید تراکنش نداشته باشد؟ در این وضعیت تراکنش او تایید می شود؟ پاسخ منفی است. همان طور که اشاره کردیم هر چه میزان کارمزد کمتر باشد اولویت آن نیز کاهش پیدا می کند. پس اگر کارمزد را صفر در نظر بگیرید هیچ وقت تایید تراکنش شما انجام نخواهد شد چون هیچ اولویتی برای ماینرها ندارد.
وضعیت شبکه
علاوه بر درخواست کاربر، موارد دیگری نیز بر میزان کارمزد دخیل هستند که می توان به ظرفیت شبکه، شلوغی آن، میزان درخواست ها و … اشاره کرد. انواع شبکه های انتقال ارز دیجیتال وجود دارند که هر کدام بر این میزان کارمزد انتقال تاثیر می گذارند. هر چه حجم درخواست ها افزایش پیدا کند میانگین کارمزد نیز بالاتر می رود. به همین دلیل هنگامی که شبکه شلوغ است کاربران باید کارمزد بیشتری در نظر بگیرند تا اولویت درخواست آن ها نیز افزایش پیدا کند. اما اگر شبکه شلوغ نباشد می توانید یک کارمزد منطقی در نظر بگیرید و تراکنش های خود را مورد تایید قرار دهید.
مقایس پذیری
یکی از پارامترهای موثر در افزایش کارمزد در تراکنش های بیت کوین، مقیاس پذیری است. لازم به ذکر است که اندازه بلاک در شبکه بیت کوین دارای محدودیتی بالغ بر 1 مگابایت است. در این ابعاد می توان انتظار داشت که در هر ثانیه 7 تراکنش مورد پردازش قرار بگیرند. پس با افزایش درخواست برای تایید تراکنش ها، اندازه بلاک تغییری نمی کند و همچنان ثابت می ماند. پس تراکنش هایی سریع تر تایید می شوند که کارمزد بالاتری داشته باشند.
نحوه محاسبه کارمزد انتقال ارز
برای محاسبه کارمزد انتقال ارز دیجیتال، عوامل مختلفی در نظر گرفته میشوند که ممکن است به تعداد و میزان ارز انتقالی، پلتفرم یا خدمتدهنده، و نوع ارز دیجیتال متغیر باشند. در ادامه به روش های معمول و نحوه محاسبه کارمزد انتقال ارز دیجیتال بیشتر می پردازیم:
- نوع ارز دیجیتال: نوع ارزی که قصد انتقال آن را دارید بسیار مهم است. هر ارز دیجیتال ممکن است کارمزد متفاوتی داشته باشد. برخی ارزها کارمزد کمتری دارند و برخی دیگر کارمزد بیشتری دارند.
- پلتفرم یا صرافی: کارمزد صرافی های ارز دیجیتال و پلتفرمهای مختلف ممکن است متفاوت باشد و کارمزدهای گوناگونی را برای انتقال ارز دیجیتال اعمال کنند. برخی از آنها ممکن است کارمزد ثابت داشته باشند، در حالی که دیگران ممکن است کارمزد مبتنی بر درصد ارز انتقالی را بگیرند.
- مقدار ارز انتقالی: معمولاً کارمزد انتقال ارز دیجیتال بر اساس مقدار ارزی که شما انتقال میدهید محاسبه میشود. به عبارت دیگر، هرچه مقدار ارز بیشتری انتقال دهید، کارمزد بیشتری باید پرداخت کنید.
- سرعت انتقال: برخی از پلتفرمها کارمزد بیشتری برای انتقالهای سریعتر اعمال میکنند. اگر احتیاج به انتقال سریع دارید، ممکن است کارمزد بیشتری را بپردازید.
- اختلاف قیمت: در برخی مواقع، اگر ارز دیجیتال را به یک قیمت مشخص خریداری کنید و سپس آن را انتقال دهید، اختلاف قیمت ممکن است همچنین بر روی مقدار کارمزد تأثیر بگذارد.
به طور کلی، برای محاسبه کارمزد انتقال ارز دیجیتال، شما باید به شرایط و مقررات پلتفرم یا صرافی مورد نظر خود مراجعه کرده و اطلاعات دقیق را در مورد کارمزدها بدست آورید. همچنین توجه داشته باشید که با تغییرات در بازار ارز دیجیتال، کارمزدها نیز ممکن است تغییر کنند.

کارمزد انتقال تتر در شبکه های مختلف
کارمزد انتقال تتر در شبکه ها و بلاک چین های مختلف با یکدیگر فرق می کند. تتر یکی از محبوب ترین انواع ارز دیجیتال محسوب می شود که تقریبا قیمت ثابتی دارد و همین امر سرمایه گذاران را تشویق به خرید و هولد آن می کند. اگر شما این رمز ارز را دارید و می خواهید آن را از صرافی به کیف پول یا برعکس منتقل کنید باید با میزان کارمزد آن آشنا شوید. در ادامه شما را با کارمزد انتقال تتر در شبکه های مختلف آشنا می کنیم.
تتر چیست ؟
برای آنکه با موضوع کارمزد انتقال تتر بهتر آشنا شوید باید ابتدا به تعریفی از این رمز ارز بپردازیم و بگوییم تتر چیست. کسانی که در بازار ارز دیجیتال فعالیت می کنند به خوبی می دانند رمز ارزهایی وجود دارند که استیبل کوین نامیده می شوند و از نظر قیمت، ساختار متفاوتی از سایر ارزهای دیجیتال دارند. تتر در جایگاه اول استیبل کوین ها قرار گرفته است و گزینه ای مناسب برای در امان ماندن از نوسانات بازار می باشد. قیمت تتر از قیمت دلار آمریکا تبعیت می کند و به همین دلیل نوسانات زیادی برای آن متصور نیستیم. اغلب هولدرها بخشی از سبد سرمایه خود را به خرید این رمز ارز اختصاص می دهند.
در حال حاضر امکان خرید تتر از طریق صرافی رمز ارز امکان پذیر می باشد. کارمزد انتقال تتر بر اساس شبکه ای محاسبه می شود که بر آن قرار گرفته است. تتر بر روی چند شبکه از جمله ترون، اتریوم، امنی و … راه اندازی شده که هر کدام از آن ها دارای سرعت، مقیاس پذیری و کارمزد متفاوتی هستند.
کارمزد انتقال ارز تتر بر روی شبکه Omni
در ابتدا ارز دیجیتال تتر بر روی شبکه امنی راه اندازی شد. این شبکه برای راه اندازی بیت کوین نیز مورد استفاده قرار می گرفت و مشکلات زیادی را به وجود آورده بود. به طور مثال هر ایراد یا اختلالی که در بیت کوین رخ می داد تتر را نیز با خود درگیر می گیرد.
کارمزد انتقال ارز تتر در شبکه Omni بسیار زیاد بود و گاهی به 30 دلار هم می رسید. این شبکه به دلیل حملات هکری دچار اختلال می شد و به همین دلیل تراکنش ها و تایید آن ها با سرعت کمی انجام می پذیرفت. هر کدام از بلاکچین ها دارای آدرس متفاوتی هستند. به طور مثال آدرس شبکه Omni با اعداد 1 یا 3 آغاز می شد که نشان دهنده آدرس بلاکچین بیت کوین بود.
کارمزد انتقال ارز تتر بر روی شبکه Ethereum
از آنجایی که شبکه اومنی مشکلات زیادی را برای معامله گران ایجاد می کرد توسعه دهندگان را وادار کرد که این رمز ارز را بر روی شبکه اتریوم عرضه کنند. استقبال زیادی از سوی معامله گران شاهد بودیم به نحوی که بخش عمده ای تترهای اومنی، به اتریوم منتقل شدند. این موضوع باعث محبوبیت هر چه بیشتر بلاکچین اتریوم شد.
نه تنها تتر بلکه تمام رمز ارزهایی که بر روی بلاکچین اتریوم راه اندازی می شوند از استاندارد ERC-20 پیروی می کنند. تراکنش ها در شبکه اتریوم با سرعت بیشتری انجام می گرفت و کارمزد انتقال تتر trc20 نسبت به شبکه اومنی کمتر بود. کارمزد انتقال تتر بر روی این شبکه چیزی حدود 5 دلار بود. آدرس شبکه اتریوم با x0 آغاز می شود و مقداری طولانی هستند.
کارمزد انتقال ارز تتر بر روی شبکه TRON
کارمزد انتقال تتر trc20 بسیار کمتر از دو شبکه فوق می باشد و به همین دلیل با استقبال بیشتری مواجه شد. در شبکه اتریوم به مرور زمان مشکلاتی مانند شلوغ شدن و ترافیک به وجود آمد که این امر انجام تراکنش ها را کند می کرد. همچنین بعد از گذشت مدت زمانی کارمزد این شبکه به میزان قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرد. بر همین اساس تصمیم گرفته شده که ارز تتر بر روی شبکه ترون توسعه پیدا کند. علاوه بر تتر تمام رمز ارزهایی که بر روی شبکه ترون راه اندازی می شوند از استاندارد trc20 برخوردار هستند. کارمزد کم و سرعت بالا از ویژگی های این شبکه محسوب می شود.
کارمزد انتقال ارز تتر از صرافی به کیف پول
معامله گران فعالیت زیادی در صرافی ها دارند. آن ها به دو بخش تریدر و هولدر تقسیم می شوند. معمولا هولدرها دارایی خود را از صرافی به کیف پول شخصی واریز می کنند و بابت آن کارمزد پرداخت می کنند. شاید این سوال در ذهن شما وجود داشته باشد که آیا تمام صرافی ها از کاربران خود کارمزد دریافت می کنند؟
اگر این سوال چند سال پیش مطرح می شد پاسخ آن مثبت بود. اما از زمانی که صرافی افراتتر فعالیت خود را آغاز کرد شاهد این بودیم که امکان فعالیت صرافی بدون کارمزد در ایران نیز وجود دارد. افراتتر به عنوان نخستین صرافی بدون کارمزد در کشور ایران فعالیت می کند که علاوه بر حجم معاملات بالا، از نقدینگی و امنیت زیادی نیز برخوردار می باشد.

آیا جایگزینی برای استیبل کوین تتر وجود دارد؟
پس از آنکه به کارمزد انتقال تتر و معرفی صرافی بدون کارمزد پرداختیم نوبت به این می رسد که بگوییم که بعد از تتر ، کدام استیبل کوین قابل اعتماد است و می تواند ارزش پول ما را حفظ کند؟ ترا یکی دیگر از استیبل کوین های موجود در بازار ارز دیجیتال است که پشتوانه آن همانند تتر، دلار آمریکاست. توکن بومی ترا، لونا می باشد که با هدف کاهش نوسانات رمز ارزی خلق شده است.
ترا یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز است. اما اغلب کارشناسان بر این باور هستند که هماهنگ بودن آن با قیمت دلار و پشتوانه قوی آن، یک رمز ارز متمرکز شناخته می شود که از قابلیت استخراج نیز برخوردار نمی باشد. کارمزد انتقال ترا همانند تتر کم است و این امر بر اساس بلاکچین یا شبکه نیز تعیین می شود. آینده رمز ارز ترا درخشان است و می توان قیمت مناسبی برای آن متصور بود.
تعیین میزان کارمزد به طور دستی
اگر مطالب قبلی وب سایت ما را مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که معامله گران یا تریدرها می توانند به طور دستی میزان کارمزد خود را تغییر دهند. اما مساله اینجاست که هر چه میزان کارمزد کمتر باشد شبکه اولویت کمتری برای انجام آن قائل می شود. شما می توانید کارمزد خود را صفر در نظر بگیرید اما نباید انتظار داشته باشید که معاملات شما تایید شود. پس نتیجه می گیریم که هر چه میزان کارمزد بالاتر باشد نه تنها اولویت بالاتری برای انجام معاملات شما در نظر گرفته می شود بلکه سرعت انجام تراکنش نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
اگر در زمان های پرترافیک قرار دارید باید حتما میزان کارمزد را بالاتر در نظر بگیرید تا اولویت انجام تراکنش شما بالاتر رود. در غیر این صورت ممکن است روزها یا ماه ها طول بکشد تا نوبت به بررسی تراکنش شما برسد.
نحوه محاسبه کارمزد صرافی در هر شبکه
در حال حاضر وب سایت هایی وجود دارند که به کمک آن ها می توانید میزان کارمزد صرافی های ارز دیجیتال ( کارمزد برداشت ) را مشاهده کنید. یکی از این وب سایت ها ycharts نام دارد. در برخی از مواقع متوجه می شوید کارمزدی که صرافی برای برداشت دارایی های شما کسر کرده بیشتر از کارمزد شبکه می باشد. اختلاف این دو کارمزد سودی است که به صرافی تعلق خواهد گرفت.
کارمزد انتقال در شبکه بیت کوین
یکی از نکات مهمی که باید در نحوه محاسبه کارمزد انتقال ارز دیجیتال بدانید این است که مبلغ کارمزد هیچ ارتباطی به مبلغ تراکنش در خرید بیتکوین را ندارد. بلکه به اندازه و سایز تراکنش که با byte اندازه گیری می شود بستگی دارد. مبلغی که برای کارمزد در شبکه بیت کوین تعیین می شود بر اساس ساتوشی است. ساتوشی ناکاموتو نام خالق بیت کوین است. البته هنوز هم عده ای معتقد هستند که خالق بیت کوین فردی مرموز و ناشناخته است و برای در امان ماندن، هویت خود را فاش نکرده است.
مدت زمانی که برای استخراج و تایید بلاک ها در شبکه بیت کوین مورد نیاز می باشد 10 دقیقه است و ماینرهای این شبکه، بر مبنای کارمزدی که شما تعیین کرده اید تراکنش تان را در اولویت قرار می دهند. چون ظرفیت هر بلاک، 1 مگابایت می باشد. لازم به ذکر است که اگر شما دخالتی در تعیین کارمزد نداشته باشید و اجازه دهید که کارمزد انتقال ارز دیجیتال به شکل اتوماتیک محاسبه شود، میزان آن به طور دائم کم و زیاد می شود. زیرا بر گرفته از قیمت بیت کوین است و قیمت بیت کوین دارای نوسان می باشد.
کارمزد انتقال در شبکه اتریوم
در شبکه اتریوم می توان برنامه های مختلفی را اجرا کرد که هر کدام از آن ها دارای کارمزد خاص خود می باشد. حتما تا کنون با واژه ای به نام Gas در شبکه اتریوم مواجه شده اید. منظور از Gas کارمزد یا هزینه مجموعه تراکنش ها و برنامه های مختلف در شبکه اتریوم می باشد.
هر دستورالعملی که در این شبکه از جانب یک فرد درخواست می شود باید در حین درخواست میزان Gas نیز تعیین شود. gas limit به معنای حداکثر کارمزد می باشد. با انتخاب این گزینه می توان بالاترین اولویت را برای انجام تراکنش از آن خود کرد. جالب است بدانید که ماشین حساب های آنلاین وجود دارد که قادر به محاسبه gas می باشند و معامله گران قادر هستند در هر بازه زمانی، با استفاده از این ماشین حساب، از میزان کارمزد خود مطلع شوند.
کارمزد انتقال در شبکه بایننس چین
در این بخش به بررسی نحوه محاسبه کارمزد انتقال ارز دیجیتال در شبکه بایننس چین می پردازیم. در این شبکه کاربران قادرند BNB یا توکن های bep2 را خرید، فروش یا منتقل کنند. این شبکه با الگوریتم اثابت سهام فعالیت می کند. پس به جای ماینرها، از اعتبارسنج ها برای تایید تراکنش ها استفاده می شود. بلاکچین بایننس چین، صرافی متمرکزی با همین نام را ایجاد کرده و کاربران می توانند در آن اقدام به معامله از طریق کیف پول خود کنند. کارمزدی که برای کاربران تعیین می شود هم در صرافی بایننس و هم در شبکه بایننس با ارز BNB پرداخت می شود.
با استفاده از سایر رمز ارزها می توان کارمزد را در شبکه بایننس چین پرداخت کرد اما به منظور ایجاد انگیزه برای پذیرش بیشتر بایننس، هزینه پرداخت کارمزد با این ارز کمتر خواهد بود. ساختاری که برای تعیین میزان تراکنش در شبکه بایننس چین وجود دارد همانند اتریوم است و کاربران می توانند کارمزد را به صورت حراج یا دستی تنظیم کنند.
علاوه بر کارمزدی که برای انتقال ارز دیجیتال پرداخت می شود کارمزد دیگری در هنگام خرید و فروش ارز دیجیتال نیز وجود دارد که در حین معامله از مبلغ کل کسر می شود. تمام صرافی های فعال در جهان، از معامله گران کارمزد کسر می کنند. اما صرافی افراتتر، به عنوان اولین صرافی رمز ارز بدون کارمزد در ایران فعالیت خود را آغاز کرده و افراد می توانند به راحتی اقدام به خرید بیت کوین، فروش بیت کوین، خرید تتر و .. در آن کنند. قیمت تمام رمز ارزها از جمله قیمت تتر به شکل آنلاین در آن قابل مشاهده می باشد.

کارمزد خرید و فروش در صرافی افراتتر
صرافی افراتتر کارمزدهای شفافی برای معاملات خود تعیین کرده است تا کاربران بتوانند با اطمینان بیشتر به خرید و فروش رمزارزها بپردازند. کارمزدهای خرید و فروش در افراتتر به شرح زیر است:
در بازار ریالی:
- سطح 1 (حجم معاملات کمتر از 50 میلیون تومان در 30 روز گذشته): کارمزد 0.25%
- سطح 2 (حجم معاملات بین 50 تا 100 میلیون تومان در 30 روز گذشته): کارمزد 0.15%
- سطح 3 (حجم معاملات بیش از 100 میلیون تومان در 30 روز گذشته): کارمزد 0.1%
در بازار تتری (USDT):
- سطح 1 (حجم معاملات کمتر از 5000 تتر در 30 روز گذشته): کارمزد 0.25%
- سطح 2 (حجم معاملات بین 5000 تا 10000 تتر در 30 روز گذشته): کارمزد 0.15%
- سطح 3 (حجم معاملات بیش از 10000 تتر در 30 روز گذشته): کارمزد 0.1%

چگونه کارمزدهای خود را در صرافی افراتتر کاهش دهیم؟
افزایش حجم معاملات: با افزایش حجم معاملات خود در یک دوره 30 روزه، میتوانید به سطوح بالاتر دست یابید و از تخفیفهای بیشتری بهرهمند شوید.
استفاده از پیشنهادات ویژه: صرافی افراتتر ممکن است در دورههای خاص تخفیفها و پیشنهادات ویژهای برای کاربران فعال خود ارائه دهد.
چرا انتخاب صرافی افراتتر؟
صرافی افراتتر با ارائه کارمزدهای رقابتی و خدمات متنوع، به یکی از بهترین گزینهها برای معاملهگران رمزارز تبدیل شده است. امنیت بالا، پشتیبانی 24 ساعته و پلتفرم کاربرپسند از دیگر ویژگیهای برجسته این صرافی هستند.
درک دقیق کارمزدهای خرید و فروش در صرافی افراتتر به شما کمک میکند تا هزینههای معاملات خود را مدیریت کرده و بهرهوری بیشتری از سرمایهگذاریهای خود داشته باشید. با توجه به نرخهای مختلف کارمزد و مزایای این صرافی، میتوانید بهترین گزینه را برای نیازهای معاملاتی خود انتخاب کنید.
امیدوارم این متن به شما کمک کند. اگر نیاز به تغییرات یا اطلاعات بیشتری دارید، لطفاً اطلاع دهید!
سوالات متداول
افراتتر چه کارمزدی را دریافت نمیکند؟
مجموعه هدلینگ افراتتر، کارمزد خرید و فروش صرافی را از شما دریافت نمیکند. این موضوع یکی از خدمات جدید افراتتر برای مشتریان خود است.
اگر افراتتر کارمزد نمیگیرد درآمد آن از کجا تامین می شود؟
درآمد اصلی افراتتر از اختلاف قیمت در خرید و فروش رمز ارزها تامین می شود.
آیا افراتتر کارمزد نمگیرد، قیمت رمز ارزهای آن گرانتر است؟
خیر، نه تنها قیمت ما از دیگر صرافیها گرانتر نیست، بلکه در بعضی از موارد ارزانتر هم است.
چرا بعضی از صرافی ها کارمزد دریافت میکنند؟
یکی از راههای مهم درآمد صرافیها، دریافت کارمزد است.
تا چه زمانی افراتتر کارمزد دریافت نمیکند؟
تا زمانی که معاملات به صورت OTC انجام میشود، کارمزد تبدیل ریال به رمزارز در افراتتر صفر است.