ارز دیجیتال چیست؟ ارز دیجیتال یا کریپتو کارنسی، نوعی ارز رمز نگاری شده می باشد که در سال های اخیر رواج زیادی پیدا کرده است. این ارزها جایگزین پول رایج شده اند و به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند استقبال زیادی از آن ها به عمل آمده است. در این مطلب قصد داریم به پاسخی جامع و کامل برای این سوال که : ” ارز دیجیتال چیست؟ ” بپردازیم.
ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال چیست؟ و دلیل استقبال بی نظیر از آن در طی سال های اخیر چه می باشد؟ از زمانی که فضای دیجیتال گستردگی زیادی پیدا کرد و به تمام جوانب زندگی انسان نفوذ کرد او به این فکر افتاد که معاملات پولی خود را نیز وارد این بستر کند. نتیجه تلاش هایی که در این راستا انجام شد تولید واحد معاملاتی به نام ارز دیجیتال بود.
نخستین ارزی که خلق شد بیت کوین نام داشت که هم اکنون به نام پادشاه ارزهای دیجیتال شناخته می شود. ماهیت ارز دیجیتال چیست؟ رمز ارزها ماهیت فیزیکی ندارند بلکه هویت آن ها به صورت دیجیتالی است و فقط در فضای اینترنت قادر به فعالیت می باشند. در حال حاضر تعداد زیادی صرافی رمز ارز در جهان فعالیت می کنند که افراد قادر هستند خرید بیت کوین، فروش بیت کوین، خرید تتر، استعلام روزانه قیمت تتر و … را انجام دهند.
مهم ترین عاملی که سبب گرایش افراد به ارزهای دیجیتال شده است امنیت آن است. آسان بودن معاملات و روند آن ها در صرافی رمز ارز دیگر دلیل محبوبیت ارزهای دیجیتال شناخته شده است. این ارزها قابلیت نقد شوندگی بالایی دارند و به عنوان یک بازار مالی مستقل در حال فعالیت می باشند. توجه داشته باشید که ورود به بازار ارز دیجیتال نیازمند دانش و اطلاعات است. زیرا قیمت رمزارزها دارای نوسان می باشد. این ویژگی در خصوص سایر بازارهای مالی از جمله بورس نیز وجود دارد.

صرافی ارز دیجیتال چیست ؟
رمز ارزها به صورت غیر متمرکز فعالیت می کنند و تراکنش های آن ها در بستری به نام بلاکچین انجام و تایید می گردد. در بلاکچین پروتکل های رمزگذاری شده و بسیار پیچیده وجود دارد و همین امر می تواند نشان دهنده امنیت آن باشد. نفوذ، هک و سرقت اطلاعات از طریق بلاک چین به هیچ عنوان اتفاق نمی افتد.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله بلاک چین در ارز دیجیتال مراجعه فرمائید.منظور از صرافی رمز ارز، بستری دیجیتالی برای معاملات تمام ارزهای دیجیتال از جمله خرید و فروش می باشد. صرافی هایی مانند افراتتر، بیت پین، کوینکس و … جزو معتبرترین صرافی های ارز دیجیتال در کشور شناخته می شوند. در هنگام انتخاب یک صرافی رمز ارز، باید پارامترهای مختلفی از جمله حجم معاملات را در نظر بگیرید. زمانی که حجم معاملات در یک صرافی بالا باشد میزان نقدشوندگی ارزهای شما نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه مقالات به موضوع انواع ارز دیجیتال می پردازیم.
کاربرد های ارز دیجیتال چیست؟
خریدهای اینترنتی
هدف اولیه از طراحی و ارائه رمزارزها، تسهیل در پرداخت های اینترنتی بود. این ارزها عملکردی همانند ارزهای معمولی دارند که می توانید از آن ها در معاملات خود استفاده کنید. در حال حاضر بسیاری از فروشگاه های جهان، اپلیکیشن های موبایلی، فروشگاه های اینترنتی و … امکان ارائه خدمات و محصولات خود را در ازای دریافت ارز دیجیتال فراهم کرده اند و این روش پرداختی را در کنار سایر روش ها در اختیار مشتریان خود قرار می دهند.
تبادلات بین المللی
خلق ارزهای دیجیتال، به عنوان تهدیدی برای نظام پولی سنتی محسوب می شود. زیرا در نظام پولی سنتی مشکلات زیادی وجود داشت. به طور مثال این نظام به طور متمرکز اداره می شد و سیاست ها و قوانین هر کشور بر آن دخیل بود. اما ارزهای دیجیتال متعلق به کشور یا سیاست خاصی نیستند و می توانند به عنوان یک واحد پول بین المللی شناخته شوند. با در اختیار داشتن ارزهای دیجیتال می توانید از هر نقطه در جهان، معاملات مالی خود را انجام دهید. حتما شما هم به خطر افتادن جایگاه دلار را به عنوان یک واحد پول جهانی در ذهن خود تصور کرده اید!
امکان سرمایه گذاری و کسب سود
هم اکنون که در حال نگارش این مطلب هستیم هزاران ارز دیجیتال بر روی کار آمده اند که می توان به مشهورترین آن ها از جمله بیت کوین، اتریوم، کاردانو، لایت کوین و … اشاره کرد. برخی از این ارزها دارای قیمت ثابت هستند و به نام استیبل کوین شناخته می شوند. به طور مثال تتر نوعی استیبل کوین است که قیمت آن از قیمت دلار پیروی می کند. پس نمی توان انتظار نوسانات زیادی در قیمت تتر داشت.
افراد می توانند با خرید ارز دیجیتال، استیکینگ ارز دیجیتال، استخراج ارز دیجیتال و … زمینه را برای سودآوری خود و سرمایه گذاری فراهم کنند. به همین دلیل استقبال سرمایه گذاران از این بازار به شدت عالی بوده است و هزاران نفر در سراسر جهان در طول سال های اخیر از این بازار به سودهای نجومی رسیده اند.

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال
افرادی که آشنایی با سرمایه گذاری در ارز دیجیتال دارند به خوبی می دانند که سرمایه گذاری در این دارایی نیازمند اطلاعات و آگاهی کافی است. برخی از افراد به دنبال نگهداری طولانی مدت ( هولد یا هودل ارز دیجیتال ) هستند و برخی دیگر تمایل دارند بهترین ارز دیجیتال برای ترید روزانه را پیدا کنند. در هر دو صورت باید به سراغ شناسایی ارزهای دیجیتال مستعد رشد باشید و بدین منظور از بهترین اندیکاتورها برای معامله گری استفاده کنید.
به جرات می توان گفت که تمام فعالان بازار با ارز دیجیتال بیت کوین و اصطلاحاتی مانند استخراج ارزهای دیجیتال آشنایی دارند. این رمز ارز از سال های ابتدایی تا کنون رشد چشمگیری داشته و بدون شک بهترین رمز ارز برای هولد می باشد. اکیدا توصیه می کنیم به سراغ شت کوین ها و رمز ارزهای بی ارزش برای هولد نروید. زیرا آن ها ارزش زیادی ندارند و ممکن است در کوتاه ترین زمان، ارزش آن ها به صفر برسد.
در حال حاضر در صرافی رمز ارز معتبر همچون افراتتر ، بیت پین، نوبیتکس و … شاهد عدم حضور شت کوین ها هستیم و اغلب از رمز ارزهای معتبر در آن ها استفاده می شود. افراد می توانند برای خرید بیت کوین، فروش بیت کوین، خرید تتر، استعلام قیمت تتر و …. به عضویت این پلتفرم های معاملاتی درآیند.
ترید چیست ؟
ترید چیست ؟ ترید به زبان ساده یعنی خرید و فروش ارز دیجیتال و کسب سود! تریدرها زمان مناسب خرید ارز دیجیتال را شناسایی می کنند و معامله را انجام می دهند و بعد از کسب سود معامله را می بندند. ترید کردن یکی از حساس ترین و در عین حال پر استرس ترین روش های کسب درآمد در بازار می باشد و افرادی که دارای روحیه ریسک پذیری هستند به سراغ آن می روند. واقعیت این است که شناسایی روند دقیق در بازار کار دشواری است و در برخی از مواقع ممکن است دارایی شما در معرض نوسانات ناخواسته قرار بگیرد. اما به طور کلی می توان به آینده ارز دیجیتال امیدوار بود.
اگر توانایی ریسک کردن را ندارید توصیه می کنیم دارایی خود را هولد کنید. یکی از مهم ترین روش های افزایش امنیت دارایی ارز دیجیتال انتخاب یک کیف پول مناسب و امن است. هنگامی که خرید خود را انجام دادید باید دارایی خود را به کیف پول منتقل کنید تا از خطرات احتمالی در امان بمانید. حفظ امنیت کار در بازار ارزهای دیجیتال کار دشواری نیست. کیف پول ها به دو نوع نرم افزاری و سخت افزاری قابل تقسیم هستند. اگر در این بازار تازه کار هستید و نمی دانید کیف پول ارز دیجیتال چیست توصیه می کنیم به مطالب مربوطه در همین وب سایت مراجعه کنید.

انواع ارز دیجیتال
پول دیجیتال
پول دیجیتال یکی از مدل های ارز دیجیتال محسوب می شوند که ویژگی آن ها همانند پول های کاغذی یا فیات می باشد. کاربران می توانند آن ها را خریداری، ذخیره و نگهداری کنند. همچنین بر روی آن ها سرمایه گذاری کرده و در فرصت مناسب اقدام به فروش آن ها کنند. مهم ترین مزیت آن ها عدم نیاز به جابجایی است. زیرا ماهیت فیزیکی ندارند و به راحتی توسط صرافی رمز ارز، کیف پول و … منتقل می شوند. برای معامله با این پول ها هیچ واسطه ای وجود ندارد و از امنیت بسیار بالایی برخوردار می باشند. در برابر تورم ارزش خود را حفظ می کنند و از این بابت یک گزینه عالی برای سرمایه گذاری تلقی می شوند.
پول دیجیتالی به روش های مختلفی استخراج می شود که یکی از این روش ها استفاده از ماینر یا دستگاه ASIC می باشد. در حال حاضر که در حال نگارش این مطلب هستیم بیت کوین بهترین ارز دیجیتال برای استخراج محسوب می شود. به جز بیت کوین می توان به رمز ارزهایی همچون اتریوم، کاردانو، تتر و … اشاره کرد. برخی از افراد که روحیه ریسک پذیری آن ها پایین است اقدام به خرید تتر می کنند. زیرا قیمت تتر تقریبا ثابت است. اما افرادی که روحیه ریسک پذیری آن ها بالاست با خرید و فروش بیت کوین یا سایر رمز ارزها به سود می رسند.
انواع پول دیجیتال
StableCoin
منظور از StableCoin همان رمز ارزهای ثابت می باشند. در بخش قبل یکی از استیبل کوین ها به نام تتر را ذکر کردیم که قیمت آن همواره برابر با 1 دلار امریکاست. به طور کلی استیبل کوین ها می توانند پشتوانه های مختلفی مانند طلا، ارزهای فیزیکی و … داشته باشند. آن ها از نوسانات شدید بازار دور هستند و نسبت به ارزهای کاغذی از برتری بیشتری برخوردار می باشند.
Privacy
Privacy یا ارزهای دیجیتال امن یکی دیگر از انواع ارز دیجیتال یا پول دیجیتال به شمار می روند که از مهم ترین ویژگی آن ها می توان به ناشناس بودن هویت دو طرف معامله اشاره کرد. به این معنا که در هنگام انجام هر تراکنش یا معامله هویت هر دو طرف مجهول می باشد و هیچ راهی برای پیگیری آن وجود ندارد. این رمز ارزها مشمول مالیات نیستند و روشی مقرون به صرفه برای معاملات بزرگ محسوب می شوند.
ارز دیجیتال پلتفرمی
دومین نوع از ارزهای دیجیتال، ارزهای دیجیتال پلتفرمی می باشند که نوعی قرارداد هوشمند محسوب می شود. آن ها همانند پول دیجیتال بر بستر بلاکچین هستند. این پلتفرم ها که به شکل نرم افزار قابل استفاده می باشند مزایایی همچون حذف واسطه ها، استفاده از کدهای دیجیتالی بسیار پیچیده، امنیت بالا، قابلیت ایجاد اپ های غیرمتمرکز و … می باشد.
نخستین ارز دیجیتال پلتفرمی اتریوم نام دارد که می توان آن را رقیبی برای بیت کوین دانست. اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال می باشد که بعد از بیت کوین با استقبال زیادی در بازار مواجه شد. ارز دیجیتال اتریوم این امکان را به کاربران می دهد تا تمام قراردادها را به شکل دیجیتالی و هوشمند به کمک شبکه بلاکچین انجام دهند.
ارز دیجیتال مالی
بدون ارز دیجیتال مالی بخش عمده ای از ارزهای دیجیتال را تشکیل می دهد که به شکل پلتفرم یا ارز وجود دارند. هدف اصلی از ایجاد آن ها انجام فعالیت های مالی با حذف واسطه ها و کاهش هزینه ها می باشد. این ارزها به چند دسته مختلف شامل ارز دیجیتالی پرداخت، ارز دیجیتالی صرافی، ارز دیجیتالی سرمایه گذاری، ارز دیجیتالی قرض و وام، ارز دیجیتالی جذب سرمایه و ارز دیجیتالی بیمه تقسیم بندی می شوند. قطعا هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارند. توصیه می کنیم قبل از خرید هر کدام از آن ها با افراد متخصص و کاربلد مشورت کنید.

معرفی چند ارز دیجیتال
بیت کوین چیست ؟
بیت کوین نخستین رمز ارز در بازار کریپتو می باشد که از ابتدا تا کنون توانسته جایگاه خود را حفظ کند. هدف از خلق بیت کوین، ایجاد یک سیستم جایگزین برای نظام مالی کنونی است. به نحوی که پرداخت ها و مبادلات بین المللی به آسانی انجام شود. تعداد بیت کوین های قابل استخراج 21 میلیون عدد می باشد که تاکنون 18 میلیون عدد آن استخراج شده است. در سال های گذشته روش های استخراج بیت کوین بسیار ساده بودند و افراد می توانند با استفاده از یک پردازنده کامپیوتر یا کارت گرافیک، استخراج این رمز ارز را انجام دهند.
اما امروزه با طراحی و ساخت دستگاه های ASIC تحول عظیمی در این عرصه ایجاد شده است. بیت کوین یک رمز ارز کاملا غیرمتمرکز است که تمام تراکنش ها در بستری به نام بلاکچین رخ می دهد. برای کسب اطلاعات دقیق از بلاکچین می توانید به مطالب قبلی وب سایت مراجعه کنید.
شما عزیزان می توانید برای خرید بیت کوین، فروش بیت کوین، خرید تتر ، اطلاع از قیمت تتر و … به عضویت صرافی رمز ارز درآیید. اگر به خوبی نمی دانید که تتر چیست باید بگوییم که تتر جزو استیبل کوین های بازار است که نوسانات ایجاد شده در آن ارتباط زیادی به نوسانات سایر رمز ارزها ندارد و همان طور که نام آن پیداست قیمت آن استیبل و ثابت می باشد.
اتریوم چیست ؟
اتریوم چیست ؟ اتریوم یکی دیگر از انواع ارز دیجیتال می باشد که در رتبه دوم بعد از بیت کوین قرار دارد. این رمز ارز بستری مناسب برای ایجاد قراردادهای هوشمند است. به نحوی که اغلب سازمان ها و شرکت های بزرگ و بین المللی از آن استفاده می کنند. اتریوم همانند بیت کوین دارای یک بلاکچین اختصاصی است و این اجازه را می دهد که شما توکن های متعددی در این بستر ایجاد کنید. در مطالب قبل شما را با نحوه ساخت ارز دیجیتال آشنا کردیم و گفتیم توکن هایی که در بلاکچین اتریوم ساخته می شوند از استاندارد ERC20 برخوردار هستند.
ارز bnb چیست ؟
ارز bnb از دیگر انواع ارز دیجیتال محسوب می شود که می توان آن را رمز ارز بومی صرافی بایننس دانست. صرافی بایننس از مشهورترین صرافی های ارز دیجیتال در جهان می باشد که معامله گران زیادی در آن مشغول به فعالیت هستند. از زمانی که ارز bnb خلق شده جایگاه این صرافی نیز بهبود پیدا کرده است.
این رمز ارز از سرعت پردازش و امنیت بسیار بالایی برخوردار است و بر اساس استاندارد ERC20 راه اندازی شده است. به همین دلیل از استانداردهای بلاکچین اتریوم پیروی می کند. صرافی بایننس در سال 2019 تعداد 5 میلیون توکن bnb را سوزاند و کاربران را تشویق کرد که توکن های ERC20 خود را به توکن های بومی BEP-2 تبدیل کنند. اما این صرافی تاکنون از توکن های ERC20 نیز پشتیبانی می کند.
ارز NFT چیست؟
توکن NFT چیست ؟ مفهوم NFT در دنیای ارز دیجیتال چیست؟ برای آنکه با مفهوم NFT آشنا شوید یک مثال ساده برای شما می زنیم. زمانی که شما قصد خرید ارزهای دیجیتال را دارید می توانید مقداری از یک ارز خرید کنید. به طور مثال 1 عدد بیت کوین مبلغ بسیار بالایی دارد و هم اکنون که در حال نگارش این مطلب هستیم از مرز 30 هزار دلار عبور کرده است.
قطعا همه افراد نمی توانند این مبلغ را برای خرید 1 بیت کوین اختصاص دهند. به همین دلیل بخشی از بیت کوین را بر اساس دارایی خود خریداری می کنند. پس می توان به این نتیجه رسید که ارز دیجیتال تقسیم پذیر است و قابلیت معاوضه دارد. اما وضعیت در خصوص NFT کاملا متفاوت است.
ارز nft به زبان ساده یعنی توکن های منحصر به فرد که قابل تعویض یا تقسیم نیستند. این توکن ها می توانند شامل آثار هنری دیجیتالی باشند که برای فروش در وب سایت هایی همچون open sea قرار داده می شوند. هنگامی که شما یک nft را خریداری می کنید یعنی مالک آن اثر شده اید. پس اگر مبلغ کافی برای خرید 1 عدد nft ندارید به این معناست که نمی توانید بخشی از آن را خریداری کنید. بلکه باید تمام آن خریداری شود.
این وضعیت کاملا برعکس ارز دیجیتال است. زیرا شما می توانید بخشی از انواع ارز دیجیتال را خریداری کنید و آن را به مالکیت خود درآورید. Nft ها نوعی دارایی رمزنگاری شده هستند که مبتنی بر شبکه بلاکچین می باشند اما بلاکچین اختصاصی ندارند. در حال حاضر بخش عمده ای از معامله گران بازار کرپیتو، حداقل یک عدد nft دارند.

مزایای ارز دیجیتال
از امنیت بالایی بهره مند هستند !
سیستم مالی و پولی سنتی، به طور متمرکز اداره می شد. به این معنا که سیاست ها و قوانین هر کشور بر آن دخیل بود. در سال های اخیر سامانه های مالی و بانکی که به شیوه سنتی اداره می شوند دچار مشکلات زیادی شدند و بر همین اساس بسیاری از افراد ترجیح دادند به جای اینکه سرمایه خود را به شکل پول نقد در بانک ها نگهداری کنند آن را تبدیل به سکه، ارز، دلار، زمین و ملک کنند.
در این میان رمزارزها دارای یک سیستم غیر متمرکز می باشند و سیاست ها و قوانین هیچ کشور بر وضعیت آن ها دخیل نیست. بلاک چین با مشکلات امنیتی مواجه نیست و شما می توانید تمام تراکنش ها را به طور رمزنگاری شده انجام دهید بدون آنکه ردیابی شوند و یا اطلاعات شخصی شما به دست افراد غریبه بیفتد. غیر متمرکز بودن سیستم مالی جدید باعث شده که افراد تمایل زیادی به سرمایه گذاری در آن داشته باشند.
هیچ محدودیتی در میزان سرمایه ندارید!
شما با هر میزان سرمایه ای که دارید می توانید وارد صرافی رمز ارز شوید و با همان مقدار پول، ارز مورد نظر خود را خریداری کنید. اگر بخواهیم این موضوع را با یک بازار مالی دیگر از جمله بورس مقایسه کنیم باید بگوییم که شما نمی توانید در بورس اوراق بهادار، نصف یک سهم را بخرید. در حالی که در بازار رمز ارزها می توان یک واحد رمز ارز را خرد کرد و بر اساس بودجه آن را خریداری کرد. برخی از رمز ارزها دارای نوسانات زیادی هستند اما برخی دیگر از جمله استیبل کوین های مانند تتر از قیمت نسبتا ثابتی برخوردارند. به طور مثال قیمت تتر در بازه های زمانی گذشته تغییر چندانی نداشته است.
جعل هویت در رمز ارزها غیر ممکن است!
یکی دیگر از مزایای ارز دیجیتال این است که امکان جعل هویت در این بازار وجود ندارد و این امر قطعا جزو مهم ترین مزایای آن محسوب می شود. تمام معاملات در این بازر مورد بررسی قرار می گیرند تا این اطمینان به وجود آید که کوین های مورد استفاده به کاربر فعلی تعلق دارد. نام این فناوری بلاک چین است که معاملات امن را از شیوه رمزگذاری و قراردادهای هوشمند ضمانت می کند. به همین علت جعل و کلاهبرداری در تراکنش ها غیر ممکن است.

معایب ارز دیجیتال
مقیاسپذیر نیستند!
یکی از معایب ارز دیجیتال این است که در حال حاضر مقیاس پذیر نیستند و این موضوع در حیطه معایب آن دسته بندی می شود. عدم مقیاس پذیر بودن جزو نگرانی های جدی افراد فعال در این حوزه می باشد. با توجه به اینکه روز به روز بر تعداد طرفداران این بازار افزوده می شود اما هنوز هم تراکنش ها تحت تاثیر تراکنش های شرکت های بزرگ است. تا زمانی که زیرساخت های مناسب برای بهبود سرعت تراکنش ها خلق نشود ارزهای دیجیتال نمی توانند مقایس پذیر شوند و در سطح شرکت های بزرگ رقابت کنند. روش هایی مانند استیکینگ، لایتنینگ و شاردینگ به عنوان راهکارهای مناسب برای غلبه بر عدم مقیاس پذیری محسوب می شوند.
دغدغه هایی در خصوص امنیت سایبری وجود دارد!
ارزهای دیجیتال به عنوان یک فناوری شناخته می شوند و هر چه که به عنوان فناوری یا تکنولوژی شناخته شود هدف اصلی هکرها است. تنها روشی که برای رفع این مشکل وجود دارد نگهداری مداوم از زیرساخت های امنیتی می باشد. بسیاری از صرافی های بزرگ با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند و اقدامات امنیتی پیشرفته را انجام می دهند.
قانونی برای معاملات آن وجود ندارد!
برخی از کشورها، معاملات یا استخراج رمز ارزها را قانونی برشمرده اند اما برخی از کشورها با آن کاملا مخالف اند. کشور ایران بین این دو دسته قرار گرفته است. به این معنا که قوانین موافق و مخالف با آن وجود دارد. اما در هر صورت قانون استخراج رمز ارزهایی مانند بیت کوین توسط دستگاه ماینر توسط افراد عادی جامعه به تصویب نرسیده است. شما می توانید معاملات خود را از طریق صرافی رمز ارز افرا تتر انجام دهید.

قیمت ارز دیجیتال
قیمت ارز دیجیتال بر چه اساسی محاسبه می شود؟ هنگامی که شما قصد خرید و فروش ارز دیجیتال را دارید نخستین موضوعی که بررسی می کنید قیمت است. در حال حاضر بیت کوین از نظر قیمت، حجم بازار، دامیننس و …. در صدر جدول قرار گرفته و به نظر می رسد که تا سال های آینده نیز جایگاه خود را حفظ کند. در این مطلب قصد داریم شما را با قیمت ارز دیجیتال آشنا کنیم و رمز ارزهای مختلف را از نظر قیمتی مورد بررسی قرار دهیم.
بازار ارز دیجیتال
قبل از آنکه قیمت ارز دیجیتال را بررسی کنیم به این نکته اشاره می کنیم که بازارهای مالی گوناگونی در سرتاسر جهان وجود دارند که می توان به بورس، فارکس و … اشاره کرد. اما در سال های اخیر بازار ارز دیجیتال محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده و توانسته توجه سرمایه گذاران خرد و کلان را به خود جلب کند.
عمر زیادی از این بازار نمی گذرد و می توان گفت که قدمت آن به اندازه عمر بیت کوین ( 13 سال ) است. هم اکنون که در حال نگارش این مطلب هستیم بیش از چند هزار ارز دیجیتال در بازار معامله می شوند که نام بسیاری از آن ها را هنوز نشنیده اید. مشهورترین رمز ارز بیت کوین است که تمام معامله گران با آن آشنایی دارند.
فرقی نمی کند که شما جزو معامله گران خرد هستید یا کلان. بلکه متداول ترین راه برای خرید ارز دیجیتال، عضویت در صرافی رمز ارز است. از آنجایی که فعالیت ایرانی ها در صرافی های خارجی ممنوع اعلام شده ، صرافی های ایرانی رونق زیادی گرفته اند. صرافی افراتتر به عنوان نخستین صرافی بدون کارمزد در ایران به شما کمک می کند تا بتوانید خرید بیت کوین، فروش بیت کوین، خرید تتر، خرید اتریوم، پیگیری قیمت تتر و … را به راحتی انجام دهید
. با ورود به این صرافی می توانید قیمت تمام رمز ارزها را به طور آنلاین مشاهده کنید و نوسانات قیمتی آن ها را ببینید. ارائه حجم معاملات روزانه، درصد تغییرات قیمتی، معادل ریالی و … همگی در صرافی افراتتر قابل دسترسی است.

نرخ آنلاین ارز دیجیتال
قیمت بیت کوین
بسیاری از افراد معتقد هستند که خالق بیت کوین یک فرد ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو می باشد. چیزی حدود 13 سال پیش بیت کوین و شبکه آن راه اندازی شد و تا کنون توانسته بیش از میلیون ها درصد رشد داشته باشد و جایگاه خود را در صدر بازار حفظ کند. تا کنون بیشترین قیمتی که این ارز تجربه کرده در نوامبر سال 2021 بود که حدود 69 هزار دلار معامله می شد. از زمانی که قیمت بیت کوین کمتر از 1 سنت بود مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرد تا توانست خود را به چند هزار دلار برساند.
در سال های ابتدایی که قیمت بیت کوین ناچیز بود به دنبال معرفی خود و شناساندن خود به معامله گران بازارهای مالی بود. قیمت آن برای نخستین بار در سال 2011 به بیش از 10 دلار رسید که به مرور زمان لقب ” طلای دیجیتال ” را از آن خود کرد و توانست نظر سرمایه گذاران کلان را به خود جلب کند. این رمز ارز قابلیت استخراج دارد و بهترین دستگاه برای استخراج آن ماینر است. استخراج بیت کوین در کشورهای پیشرفته نوعی صنعت به شمار می رود. اما متاسفانه در کشور ما هنوز قانونی واضح و شفافی برای آن مصوب نشده است.
تاثیر هاوینگ بر قیمت بیت کوین
عوامل مختلفی بر افزایش قیمت ارز دیجیتال از جمله بیت کوین تاثیرگذار هستند که می توان به هاوینگ اشاره کرد. هاوینگ به معنای نصف شدن پاداش بیت کوین است. اولین هاوینگ در سال 2012 اتفاق افتاد که توانست قیمت این رمز را از 12 دلار به بیش از 1000 دلار برساند. دومین هاوینگ چهار سال بعد یعنی در سال 2016 رخ داد که سبب شد بیت کوین بار دیگر قله قیمتی را تجربه کند و به بیش از 20 هزار دلار برسد. سومین هاوینگ در سال 2020 بود که با همه گیری ویروس کرونا همراه شد و توانست قیمت این رمز ارز را به نزدیک 30 هزار دلار برساند.

قیمت اتریوم
بنیانگذار ارز دیجیتال اتریوم فردی به نام ویتالیک بوترین است که در سال 2013 میلادی با هدف ایجاد برنامه های غیرمتمرکز ایجاد شد. این رمز ارز دارای یک بلاکچین مستقل از بیت کوین بود و توانست رتبه دوم بازار ارز دیجیتال را از آن خود کند. از زمانی که اتریوم به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد به موفقیت های زیادی دست پیدا کرد و امروز به جایی رسیده که اغلب توکن ها بر بستر آن راه اندازی می شوند. توکن هایی که در بلاکچین اتریوم خلق می شوند باید از استاندارد ERC20 پشتیبانی کنند.
اوج قیمت ارز دیجیتال
اتریوم بیش از 4000 دلار بوده که تاکنون فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده است. افرادی که در بازار ارز دیجیتال فعالیت می کنند به خوبی می دانند که سال 2022 یک سال سخت برای بازار بود و اغلب ارزهای دیجیتال از جمله اتریوم افت زیادی را تجربه کردند. این رمز ارز تا ژوئن 2022 بیش از 70% از ارزش خود را از دست داد اما بعد از انتقال موفقیت آمیز شبکه اتریوم از الگوریتم اثبات کار به الگوریتم اثبات سهام، قیمت آن مجددا رونق گرفت و توانست سطوح روانی و مهم خود را پس بگیرد.
قیمت ارز دیجیتال تتر
تتر که محبوب ترین استیبل کوین جهان است در رتبه سوم بازار قرار دارد. منظور استیبل کوین، ارزهای دیجیتالی هستند که قیمت آن ها نشات گرفته از نوسانات بازار نیست. بلکه از قیمت دلار امریکا تبعیت می کنند. قیمت تتر نیز به این صورت است و از قیمت دلار تبعیت می کند. سیاست اصلی در خلق این رمز ارز، حفظ ارزش آن در 1 دلار است. تتر از جمله ارزهای متمرکز محسوب می شود و امکان استخراج آن وجود ندارد. به جز تتر، استیبل کوین هایی نیز وجود دارند که نوسانات زیادی در قیمت را تجربه نمی کنند. اما قطعا تتر محبوب ترین آنهاست.

طلایی ترین زمان خرید کریپتوکارنسی
زمان خرید کریپتوکارنسی برای تریدرها اهمیت بیشتری نسبت به هولدرها دارد. زیرا آن ها با اهداف کوتاه مدت و کسب سودهای جزئی معامله می کنند. به همین دلیل به دنبال بهترین زمان خرید کریپتوکارنسی یا رمزارزها هستند تا بتوانند از نوسانات بازار به نفع خود استفاده کنند.
کریپتوکارنسی چیست ؟
قبل از بررسی بهترین زمان خرید کریپتوکارنسی ، باید بدانیم که کریپتوکارنسی چیست و چرا افراد تمایل زیادی به معامله آن ها دارند؟ کریپتوکارنسی به زبان ساده یعنی ارزهای رمز نگاری شده در بستر بلاکچین ! شاید در سال های گذشته درک این مفهوم توسط افراد مقداری مشکل بود. اما امروزه به دلیل سهولت در دسترسی به اطلاعات، اغلب کاربران با بلاکچین و نحوه عملکرد آن آشنا هستند و به خوبی می دانند که کریپتو کارنسی چیست و چرا اینقدر محبوب است.
معامله گرانی که در دنیای کریپتوکارنسی فعالیت می کنند به دو دسته هولدر و تریدر تقسیم می شوند که در مطالب قبل بارها به تعاریف آن پرداختیم. تریدرها افرادی هستند که ارزهای دیجیتال را به طور مکرر معامله کرده و به طور روزانه، هفتگی و … کسب سود می کنند و هولدرها کسانی هستند که زمان خرید کریپتوکارنسی برای آن ها اهمیت چندانی ندارند. زیرا به دنبال سودهای جزئی و کوتاه مدت نمی باشند. آن ها با نگهداری طولانی مدت دارایی به سود می رسند.

بهترین زمان معامله رمز ارز در طول روز
تریدرهای حرفه ای، ساعات ابتدایی صبح را به عنوان زمان مناسب خرید ارز دیجیتال معرفی می کنند. اما توجه داشته باشید که اگر جزو تریدرهای تازه کار هستید به دنبال این تایم برای معامله نباشید. کسب سود در این تایم نیازمند تشخیص الگوهای مناسب است. زیرا بازار درگیر اخبار و رویدادهای ساعات اخیر می باشد و حرفه ای ها می توانند بر اساس وضعیت موجود از بازار سود بگیرند.
ساعت 9:30 الی 10:30 به وقت شرق امریکا یا ET بهترین ساعت در نظر گرفته می شود و معمولا جهش های قیمتی در آن رخ می دهد. تریدرهای حرفه ای معاملات خود را در حوالی ساعت 11:30 صبح متوقف می کنند. معمولا در این زمان میزان نوسان ها کاهش پیدا می کند.
در میانه روز شاهد آرام تر شدن نوسانات بازار خواهیم بود و اخبار تکمیلی کمک می کند تا روند بازار تغییر کند. اگر مبتدی هستید پیشنهاد می کنیم در میانه روز اقدام به معامله کنید. زیرا نوسانات کم شده اند و سودها مقداری قابل پیش بینی اند.
در اواخر روز شاهد بالا رفتن مجدد حجم معاملات خواهیم بود. به عبارتی دیگر تشخیص الگوهای مناسب در این بازه زمانی همانند ساعات ابتدایی صبح می باشد و امکان ایجاد نوسانات شدید وجود دارد. اغلب معامله گران از ساعت 3 الی 4 بعد از ظهر به وقت شرق امریکا یا ET پوزیشن های معاملاتی خود را می بندند.
در انتهای روز نوسانات بازار مجددا افزایش پیدا می کند. در واقع، الگوهای رایج بازار در ساعت آخر میتواند مانند ساعت اول باشد. در این زمان ما مجدداً شاهد نوسانات شدید، بهویژه در چند دقیقه آخر معاملات هستیم. بنابراین از ساعت ۳ بعد از ظهر تا ۴ بعد از ظهر (به وقت ET)، معاملهگران بیشتر پوزیشنهای خود را میبندند.

بهترین زمان خرید ارز دیجیتال در طول هفته
برخی از معامله گران حرفه ای بر این عقیده هستند که بازدهی بازار در برخی از روزهای هفته بهتر است. قطعا شواهد متقنی برای این ادعا وجود ندارد اما می توان آن را یک قانون نانوشته دانست. حتما تا کنون با عبارتی به نام Monday effect برخورد کرده اید که به معنای ” اثر دوشنبه ” می باشد. دوشنبه به عنوان نخستین روز کاری در هفته است که می توانید بازدهی بهتری از آن انتظار داشته باشید. اگر اهمیت زیادی برای روز دوشنبه قائل باشیم پس باید آخر هفته دست به فروش بزنیم. اگر قصد فروش بیت کوین را دارید بهتر است آن را به روز آخر هفته یعنی پنجشنبه موکول کنید.
بهترین زمان خرید ارز دیجیتال در طول ماه
طبق تحقیقاتی که راجع به بهترین زمان خرید کریپتوکارنسی انجام شده نشان می دهد که بازار در فصل تابستان بازدهی بهتری دارد. در بازار ارز دیجیتال مفهومی به نام ” اثر ژانویه ” وجود دارد. از آنجایی که در ابتدای سال جدید میلادی، سرمایه گذاران مجددا به بازار بر می گردند شاهد افزایش قیمت هستیم.
خصوصا ارزهایی که از ارزش بازار کم برخوردار هستند و به عبارتی مارکت کپ آن ها پایین است بیشتر از سایر رمز ارزها افزایش قیمت را تجربه می کنند. همچنین در ماه های پایانی سال شاهد کاهش قیمت ها هستیم. زیرا اغلب سرمایه گذاران به منظور تنظیم اظهارنامه مالیاتی خود، دست به فروش دارایی می زنند و ما شاهد فشار فروش خواهیم بود.

روش تطبیق ساعت جهانی با ساعت ایران
هنگامی که راجع به زمان خرید کریپتوکارنسی در تایم فریم روزانه صحبت کردیم حتما این سوال در ذهن شما ایجاد شده که چگونه ساعت شرق امریکا را با ساعت ایران تطبیق دهیم؟ پاسخ به این سوال تاثیر زیادی در بازدهی معاملات و کسب سود توسط شما دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این بخش ابزاری را به شما معرفی کنیم که توسط آن بتوانید به راحتی ساعات بازگشایی بازارهای مالی از جمله بازار شرق امریکا را متوجه شوید.
در وب سایت فارکس یک ابزار کاربردی به نام Market 24h Clock وجود دارد که تمام معامله گران می توانند از آن استفاده کنند. در این ابزار یک ساعت جهانی قرار گرفته که بر مبنای آن می توانید اطلاعات زیر را دریافت کنید :
- بر اساس کشوری که در آن ساکن هستید می توانید متوجه شوید که هم اکنون ساعت در امریکا چند است.
- در هر لحظه از شبانه روز می توانید باز یا بسته بودن بازارهای مالی جهان از جمله بازار کریپتوکارنسی را متوجه شوید.
- امکان نمایش مدت زمان باقی مانده به باز یا بسته شدن بازارهای مالی به طور گرافیکی وجود دارد.
آیا تشخیص زمان خرید کرپیتوکارنسی ضامن سوددهی است؟
با قطعیت نمی توان اعلام کرد که خرید یا فروش ارز دیجیتال در تایم فریم روزانه، هفتگی و ماهانه ضامن سودآوری خواهد بود. بلکه این تحلیل ها صرفا کمک کننده هستند تا شما بتوانید بهترین زمان های تقریبی را برآورد کنید و معاملات خود را بر آن اساس انجام دهید. پیشنهاد می کنیم اگر مبتدی هستید بسیار محافظه کارانه عمل کنید و در ابتدای راه به سودهای جزئی قانع شوید. با گذر زمان و کسب تجربیات بیشتر می توانید اقدامات حرفه ای تری را انجام دهید و از روش های دیگری مانند معاملات فیوچرز، معاملات اهرم دار و … به کسب سودهای نجومی بپردازید.
انتخاب استراتژی های معاملاتی قبل از خرید و فروش
خرید و فروش ارز دیجیتال یک امر غیرحضوری است. زیرا رمز ارزها ماهیت فیزیکی ندارند و کاملا غیرملموس هستند. تمام معاملاتی که در این زمینه انجام می شوند به طور آنلاین است و روش های مختلفی برای خرید و فروش وجود دارد که معتبرترین آن ها صرافی است. پیشنهاد می کنیم قبل از معامله، استراتژی های موجود را شناسایی کنید و یکی از آن ها را انتخاب کنید. انجام معامله بدون داشتن استراتژی یعنی از بین رفتن سرمایه تان در کوتاه ترین زمان ممکن !
- اسکالپینگ : کوتاه مدت ترین معاملات، اسکالپینگ نامیده می شوند که زمان آن ها از چند دقیقه تا چند ساعت متغیر است. گاهی پیش می آید که سود بدست آمده از این روش بسیار جزئی باشد اما هنگامی که آن را در طولانی مدت می سنجیم سود چشمگیری می شود.
- دی تریدینگ: دی تریدینگ یا خرید و فروش روزانه همانند روش قبلی است. اما مدت زمان آن چند روز می باشد. سود بدست آمده از این روش بیشتر از نوع قبلی است. افرادی این شیوه را انتخاب می کنند که زمان زیادی برای رصد چارت های قیمتی ندارند.
- هولد : هولدرها افرادی هستند که دید بلندمدت نسبت به سرمایه گذاری دارند و بعد از خرید کریپتوکارنسی آن ها را چند سال نگهداری می کنند. سود بدست آمده از این روش نجومی می باشد. اگر روند قیمتی بیت کوین را از 14 سال پیش تاکنون بررسی کنید به خوبی متوجه این موضوع خواهید شد.

نکات مهم قبل از خرید و فروش ارز دیجیتال
در راهنمای خرید و فروش کریپتوکارنسی برخی نکات مهم وجود دارد که توجه به آن ها ضروری است. قطعا ارز دیجیتال یک فرصت عالی برای سرمایه گذاری محسوب می شود. اما افراد مبتدی در معرض خطرات زیادی قرار می گیرند که گاهی اوقات به قیمت از بین رفتن سرمایه شان تمام می شود. پس بهتر است ابتدا علم و آگاهی خود را در این زمینه بالا ببرید تا ریسک های احتمالی کاهش پیدا کنند.
- بر اساس استراتژی های فوق، استراتژی مورد نظر خود را پیدا کنید و صرافی هایی را انتخاب کنید که با روش انتخابی شما تطابق داشته باشند.
- اگر تازه کار هستید به سراغ رمز ارزهای معتبر و قدیمی مانند بیت کوین و اتریوم بروید. به هیچ عنوان به صحبت های اطرافیان توجه نکنید و فقط بر روی خودتان و افزایش آگاهی تان سرمایه گذاری کنید.
- در بازار کریپتوکارنسی نوسانات زیادی وجود دارد. مدیریت نوسان را یاد بگیرید تا بتوانید از نوسانات به نفع خود بهره بگیرید.
- هیچ گاه تمام سرمایه خود را بر روی یک رمز ارز قرار ندهید و سبدی متنوع از دارایی ها بسازید. این سبد شامل کوین ها، توکن ها، ارزهای متاورسی، NFT و … می باشد.

راهنمای خرید و فروش کریپتوکارنسی
پس از آنکه موارد مندرج در این مطلب را به خوبی مطالعه کردید و به آن ها عمل کردید نوبت به این می رسد که به سراغ معامله ارز دیجیتال یا کرپیتوکارنسی برویم. در راهنمای خرید و فروش کریپتوکارنسی به روش های مختلف معاملاتی اشاره می کنیم و شما می توانید یکی از این روش ها را بر اساس شرایط خود انتخاب کنید.
خرید از طریق کیف پول
اگر با کیف پول هایی نظیر تراست والت آشنا باشید به خوبی می دانید که امکان اتصال به صرافی هایی همچون پنکک سواپ، یونی سواپ و … را دارد و شما می توانید معاملات خود را به طور مستقیم از این طریق انجام دهید. اما ایرادی که در این روش وجود دارد کارمزد بالایی است که توسط کیف پول دریافت می شود.
به همین دلیل افراد تمایل کمتری به این روش دارند. اغلب معامله گران به دنبال پلتفرم هایی مانند صرافی های آنلاین هستند که کمترین کارمزد را دریافت می کنند. صرافی افراتتر ” نخستین صرافی بدون کارمزد در ایران” به افراد کمک می کند تا بیشترین سود را از معاملات خود کسب کنند. در ادامه به نحوه معامله از طریق صرافی نیز می پردازیم.
خرید از طریق صرافی آنلاین
صرافی ها به عنوان پلتفرم های آنلاین شناخته می شوند که ارتباط میان خریدار و بازار ارزدیجیتال را فراهم می کنند. آن ها به دلیل خدماتی که ارائه می دهند مبلغی به عنوان کارمزد از شما دریافت می کنند. قطعا میزان این کارمزد کمتر از کارمزدی است که توسط کیف پول دریافت می شود. همچنین می توانید از خدمات صرافی افراتتر استفاده کنید تا میزان کارمزد پرداختی به حداقل برسد.
خرید از طریق دستگاه ATM
دستگاه های ATM یا خودپرداز که امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را فراهم می کنند هنوز در کشور ایران راه اندازی نشده اند و کشورهایی که به طور رسمی ارزهای دیجیتال را پذیرفته اند دارای این دستگاه ها در سطح شهر هستند. بعد از خرید ارز دیجیتال توسط دستگاه ATM می توانید آن را به کیف پول منتقل کنید. میزان کارمزد این روش بسیار زیاد است.
خرید از طریق شبکه های اجتماعی و خرید از طریق افراد آشنا، روش های دیگر معاملاتی هستند. پیشنهاد می کنیم به سراغ معتبرترین روش یعنی صرافی رمز ارز بروید تا اطمینان بیشتری از معاملات خود داشته باشید.

نحوه خرید ارز دیجیتال از صرافی
انتخاب صرافی
اکنون که به خوبی با راهنمای خرید و فروش کریپتوکارنسی آشنا شدید باید به سراغ مطمئن ترین روش معاملاتی یعنی صرافی رمز ارز برویم. صرافی ها به دو نوع ایرانی و خارجی تقسیم می شوند. معمولا کشورهایی از جمله ایران که دچار مشکلاتی مانند تحریم هستند محدودیت زیادی در استفاده از خدمات صرافی های خارجی مانند بایننس دارند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم به سراغ صرافی های ایرانی بروید و قبل از انتخاب به مواردی همچون امنیت، حجم معاملات، نقدینگی و .. توجه کنید.
ایجاد حساب کاربری و احراز هویت
بعد از انتخاب صرافی مورد نظر باید مراحل ایجاد حساب کاربری و احراز هویت را انجام دهید. هر کدام از صرافی ها به روش های گوناگونی این کار را برای شما انجام می دهند. برخی از آن ها ایمیل، شماره تلفن، تصویر کارت ملی، عکس سلفی و … می خواهند. با انجام این مراحل می توانید احراز هویت خود را انجام دهید. توجه داشته باشید که احراز هویت صرفا در صرافی های متمرکز انجام می شود. از عضویت در صرافی های غیرمتمرکز که نیازی به احراز هویت ندارند خودداری کنید.
انتقال پول به حساب کاربری
صرافی های ایرانی با تومان یا ریال کار می کنند و صرافی های خارجی با استیبل کوین هایی مانند تتر! از آنجایی که قیمت تتر ثابت است می توان آن را هم رده با دلار امریکا دانست. با استفاده از کارت بانکی می توانید به راحتی حساب کاربری را شارژ کنید و به سراغ مرحله بعد که خرید ارز دیجیتال می باشد بروید. توجه به تمام مراحل در راهنمای خرید و فروش کریپتوکارنسی ضرورت دارد.
خرید رمز ارز
هنگامی که کیف پول را شارژ کردید وارد بازار شوید و نام رمز ارز مورد نظر خود را انتخاب کنید. در این هنگام با لیستی از قیمت ها، خریداران و فروشندگان مواجه خواهید شد. شما می توانید قیمت مورد نظرتان را وارد کنید و منتظر بمانید تا سفارشات ثبت و خریدتان انجام شود.
انتقال رمز ارز به کیف پول
برخی از افراد بعد از اطلاع از راهنمای خرید و فروش کریپتوکارنسی و انجام موفق معاملات، دارایی خود را درون صرافی نگهداری می کنند. این کار کاملا اشتباه است. زیرا صرافی یک پلتفرم آنلاین است که همواره در معرض خطراتی همچون حملات اینترنتی، هک و … قرار دارد. برای آنکه از دارایی خود محافظت کنید آن را به کیف پول ارز دیجیتال مانند تراست والت، کوینومی، متاماسک و … منتقل کنید.

چه زمانی ارز دیجیتال را بفروشیم؟
اگر راهنمای خرید و فروش کریپتوکارنسی را با دقت مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که زمان و خرید و فروش بر اساس استراتژی انتخابی شما می باشد. اگر جزو اسکالپرها یا دی تریدینگ ها هستید می توانید بعد از دریافت سود جزئی اقدام به فروش دارایی کنید. اما اگر هولدر هستید فروش را به زمانی موکول کنید که سود موردنظرتان را از بازار گرفته اید.
آیا ارز دیجیتال آینده دارد ؟
آینده ارز دیجیتال چیست ؟ آیا ارز دیجیتال آینده دارد و می توان به آن امیدوار بود؟ بازار ارز دیجیتال در دو سال گذشته عملکردی عجیب و غریب داشت و رکورد جدیدی به ثبت رساند. بخش عمده ای از فعالان در این بازار به سودهای سرشاری رسیدند و به دنبال آن سایر افراد را ترغیب به سرمایه گذاری در این بازار کردند.
بسیاری از کمپانی های بزرگ مانند تسلا، آمازون، مایکروسافت، اپل، گوگل و …. در این بازار سرمایه گذاری کرد. اما هنوز هم یک شبهه و دغدغه در ذهن برخی از افراد وجود دارد و آن هم این است که آیا ارز دیجیتال آینده دارد ؟ آیا می توان به شکل طولانی مدت بر روی آن سرمایه گذاری کرد و به نتایج آن امیدوار بود؟ عوامل مختلفی بر آینده ارز دیجیتال تاثیرگذار هستند که می توان به توکن های غیر مثلثی، NFT ها، دیفای و … اشاره کرد.
این بازار کاملا غیرمتمرکز است. به این معنا که هیچ قانون، نهاد یا دولتی بر آن نظارت ندارد و نمی تواند دخالتی در اداره آن داشته باشد. اما نمی توان از تاثیر تصمیمات نهنگ ها، افراد سرشناس مانند ایلان ماسک و … نیز چشم پوشی کرد. نیمه اول سال 2022 تجربه خوبی برای سرمایه گذاران در بازار ارز دیجیتال نبود. زیرا رمز ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم بیش از 50% از ارزش خود را از دست دادند.
افرادی که به تازگی خرید بیت کوین یا اتریوم را انجام داده بودند دچار ضررهای مالی سنگین شدند. اما اگر شما جزو افرادی هستید که هولد می کنید و به سرعت دست به فروش بیت کوین نمی زنید این احتمال وجود دارد که در آینده ای نزدیک، به یکی از ثروتمندان بزرگ در جهان تبدیل شوید. به شرط آنکه مراقب فعالیت های خود در صرافی رمز ارز باشید !

ایا ارز دیجیتال رشد میکند ؟
با وجود تمام چالش هایی که تریدرها و هولدرها در سال 2022 تجربه کردند اما همچنان از علاقه آن ها به بازار رمز ارزها کاسته نشده است. زیرا بسیاری از آن ها به خوبی می دانند که این صنعت در ابتدای راه خود می باشد و هنوز مسیری طولانی برای تکامل در پیش روی خود دارد. اما نمی توان این مسیر را به طور کامل و جزئی پیش بینی کرد. همان طور که اشاره کردیم بازار ارز دیجیتال غیرمتمرکز است و نهادهای دولتی نمی توانند به طور مستقیم در آن دخالت داشته باشند.
قانون گذاران و دولتمردان آمریکایی در تلاش هستند تا این بازار را از جهات مختلف ایمن کنند و دستورالعمل هایی را ایجاد کنند که دست مجرمان سایبری و هکرها از آن کوتاه شود. زیرا برخی از صرافی ها و کیف پول ها مورد دستبرد هکرها قرار گرفته و دارایی اشخاص به سرقت رفته است. به همین علت توصیه می کنیم قبل از خرید انتخاب صرافی رمز ارز، تحقیقات زیادی در این زمینه انجام دهید. در نظر گرفتن امنیت، حجم معاملات، میزان نقدینگی، سابقه صرافی و … همگی در انتخاب شما تاثیرگذار خواهند بود.
یکی از رمز ارزهایی که در سال 2022 سقوط آزاد را تجربه کرد و در مدت زمانی کوتاه تمام ارزش خود را از دست داد ارز دیجیتال ترا لونا بود. ارز دیجیتال ترا لونا یک استیبل کوین بود که بعد از سقوط آن، شاهد تاثیر نامطلوب آن در کل بازار بودیم. به تبع آن بسیاری از شرکت های رمز ارزی مجبور شدند تعدادی از کارمندان خود را اخراج یا تعدیل کنند و برخی از پلتفرم های مربوطه نیز برداشت رمز ارز را متوقف کردند تا مقداری از هزینه ها را کاهش دهند. در همین شرایط سخت شرکت هایی مانند Celsius، Three Arrows Capital اعلام ورشکستگی کردند.

پیش بینی آینده رمزارزها
با وجود تمام پروژه های موفق و ناموفق در بازار می توان گفت که ارزهای دیجیتال همچنان راه زیادی در پیش دارند و تا امروز نیز پیشرفت زیادی را در آن نظاره گر بوده ایم. رئیس جمهور وقت امریکا ” جو بایدن ” یک فرمان اجرایی را به امضا رساندن که در آن از سازمان ها و ارگان های دولتی خواسته شد که ” توسعه مسئولانه دارایی های دیجیتال ” از جمله استیبل کوین ها را مطالعه کنند.
وزارت خزانه داری امریکا به پیروی از این فرمان اجرائی، نخستین چارچوب را به انتشار رساند که شیوه تعامل امریکا با سایر کشورها را در خصوص دارایی های ارز دیجیتال نشان می دهد. اگر این قوانین به طور مستمر به تصویب و اجرا برسند می توان شاهد ایده آل بودن آینده ارز دیجیتال بود.
پذیرش گسترده رمز ارزها توسط نهادها و موسسات
یکی از مواردی که ما را به آینده ارز دیجیتال امیدوار می کند پذیرش گسترده آن به واسطه موسسات و نهادها می باشد. در بسیاری از موارد شاهد سرمایه گذاری مستقیم آن ها در ارزهای دیجیتال و بلاکچین نیز هستیم. به طور مثال AMC اعلام کرد که پرداخت بیت کوین را پذیرفته و مشتریان می توانند خدمات و محصولات مورد نظر خود را در ازای پرداخت بیت کوین دریافت کنند.
از سویی دیگر کمپانی مشهور تسلا که در زمینه تولید انواع خودروی برقی و پیشرفته فعالیت می کند پرداخت ارز دیجیتال دوج کوین را پذیرفته است. این کمپانی جزو کمپانی هایی محسوب می شود که میلیاردها دلار ارز دیجیتال از جمله بیت کوین در اختیار دارد و پیش بینی می شود که به مرور زمان شاهد گسترده تر کردن سرمایه گذاری در سایر ارزهای دیجیتال توسط شرکت های بزرگ خواهیم بود.