کاردانو چیست؟
فهرست مطالب

کاردانو چیست؟

کاردانو چیست و از چه الگوریتمی تبعیت می کند؟ کاردانو یک شبکه بلاکچینی است که الگوریتم آن بر مبنای اثبات سهام می باشد. این شبکه بستری مناسب برای اجرای برنامه های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است. به طور کلی بلاکچین ها در سه نسل ارائه شده اند که می توان گفت کاردانو نسل سوم محسوب می شود که با هدف ایجاد یک پلتفرم قابل اعتماد، مقیاس پذیر و پایدار ایجاد شده است. در مطلب پیش رو خواهیم گفت که کاردانو چیست و چه ابعادی دارد؟

تاریخچه و نقشه راه کاردانو چیست؟

کاردانو یا ADA

تریدرها و هولدرهای حرفه ای به خوبی می دانند که کاردانو چیست و هدف از طراحی این شبکه چه بوده است؟ بلاکچین ها در سه نسل ارائه شدند. نسل اول مانند بیت کوین صرفا قابلیت انجام تراکنش های مالی را داشتند. نسل دوم مانند اتریوم تلاش کرد علاوه بر انجام تراکنش های مالی، بستری مناسب برای اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم کند. نسل سوم که کاردانو یکی از آن ها محسوب می شود به عنوان گسترده ترین و جامع ترین شبکه ها شناخته می شوند که تلاش آن ها در راستای رفع مشکلات بلاکچین های قبلی از جمله مقیاس پذیری، امنیت، پایداری و … است. کاردانو که امکان خرید و فروش آن از طریق صرافی رمز ارز مهیاست با نام اختصاری ADA عرضه می شود.

شبکه کاردانو از الگوریتم اثبات سهام پیروی می کند و نام این الگوریتم Ouroboros می باشد. در واقع دارندگان کاردانو با در اختیار داشتن این توکن به ارتقای امنیت شبکه و تولید بلاک ها کمک می کنند. الگوریتم مذکور به عنوان یکی از پیشرفته ترین و امن ترین الگوریتم های اثبات سهام شناخته می شود که به کمک تئوری بازی و ریاضیات به حفظ تعادل میان امنیت و کارایی کمک می کند. همچنین با حفظ یکسوسازی، تعداد تراکنش های قابل پرداخت در هر ثانیه را افزایش می دهد و این موضوع توانسته تا حد زیادی مشکلات مربوط به مقیاس پذیری را در بلاکچین های نسل های قبلی مرتفع سازد. کاردانو در سال 2017 منتشر شد و تاکنون توانسته به عنوان یکی از بزرگ ترین رمز ارزها در بازار شناخته شود.

برای یک سرمایه گذاری مناسب در رمز ارزها از ما ترون بخرید

تاریخچه و نقشه راه کاردانو چیست؟

بلاکچین کاردانو در سال 2015 توسط فردی به نام چارلز هاسکینسون (یکی از موسسان اتریوم) پایه گذاری شد. اما بعدها به دلیل اختلاف نظری که با رهبر پروژه اتریوم وجود داشت تصمیم گرفت که یک شبکه جدید را بر مبنای روش علمی و تحقیقات آکادمیک راه اندازی کند. همکاری این فرد با سه نهاد IOHK ، Emurgo و Cardano Foundation آغاز شد و نهایتا بلاکچین کاردانو در سال 2017 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. این پروژه 5 فاز دارد که در حال حاضر در فاز 2 به سر می برد:

  • بایرون (Byron): فاز اولیه بایرون نام دارد و در این فاز معرفی کاردانو و قابلیت خرید و فروش، انتقال و ذخیره سازی آن فراهم شد. هدف از فاز اول، آشنایی افراد مختلف با این شبکه و ایجاد جامعه برای آن بود.
  • شِلی (Shelley): فاز دوم کاردانو چیست ؟ فاز دوم که هم اکنون در آن بسر می بریم شلی نام دارد که در آن بلاکچین به سمت غیرمتمرکز شدن حرکت می کند. قابلیت هایی همچون استیکینگ و استخر استیکینگ به منظور تولید بلاک ها فعال شد.
  • گوگن (Gougen): این فاز در حال پیاده سازی می باشد و قابلیت هایی همچون ساخت NFT و اجرای قراردادهای هوشمند بر روی آن بلاکچین فعال خواهد شد. قطعا این فاز به غیرمتمرکزتر شدن شبکه کمک می کند.
  • باشو (Basho): فاز چهارم کاردانو باشو نام دارد که هدف آن حرکت به سمت بهبود عملکرد و مقیاس پذیری می باشد. به منظور افزایش تعداد تراکنش ها در هر ثانیه قابلیت شاردینگ و سایدچین پیاده سازی خواهد شد.
  • ولتیر (Voltaire): در فاز پنجم و نهایی بلاکچین به سمت دموکراسی و خود حکمرانی حرکت خواهد کرد. قطعا در این فاز امکان رای گیری و حل اختلاف برای دارندگان ارز دیجیتال ADA فعال می شود.

کاردانو یا ADA

بلاک چین کاردانو چگونه عمل می‌کند؟

قطعا سرعت عمل کاردانو در مقایسه با اتریوم بهتر خواهد بود. همچنین کارمزد تراکنش ها در شبکه کاردانو نیز ارزان تر است. معماری این بلاکچین بر اساس دو لایه اصلی می باشد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • لایه اجماع: این لایه که به CSL نیز مشهور است ارز دیجیتال کاردانو به عنوان یک واحد پولی مبادله می شوند. در واقع مسئولیت این لایه انتقال رمز ارز و اجرای قراردادهای هوشمند می باشد. معماری این لایه تقریبا تکمیل شده است و به منظور منتقل کردن توکن های ADA به صرافی یا کیف پول مورد استفاده قرار می گیرد.
  • لایه محاسباتی: این لایه که CCL نامیده می شود اطلاعات و داده های مربوط به اجرای قراردادهای هوشمند و سایر اطلاعات موردنیاز برای اپلیکیشن ها مورد پردازش قرار می گیرند. این لایه هنوز به طور کامل تکمیل نشده و در دست توسعه می باشد.

کاردانو چیست؟

مزایا و معایب شبکه کاردانو

اکنون به خوبی می دانیم که ADA یا کاردانو چیست و از نوع معماری برخوردار است. قطعا هر کدام از شبکه ها دارای مزایا و معایبی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند:

مزایا

  • توسعه پایدار: کاردانو جزو آن دسته از بلاکچین هایی است که حکومت داخلی دارد و کاربران می توانند در تصمیم گیری های آتی شبکه مشارکت داشته باشند. این امر کمک زیادی به توسعه پایدار شبکه خواهد کرد.
  • مطابقت با قوانین: شبکه کاردانو با در نظر گرفتن تمام جنبه های مالیاتی و قانونی، اقدام به هماهنگ کردن نظام های مالی موجود می کند و این اقدام به افزایش اعتبار و اعتماد در کاربران کمک کرده است.
  • تحقیقات علمی: همان طور که قبلا بلاکچین کاردانو بر اساس تحقیقات علمی و فلسفه ساخته شده و هر بخش آن به کمک روش به نام peer بازبینی می شود. این موضوع کمک می کند تا بلاکچین کاردانو بالاترین استانداردهای فناورانه را رعایت کند و میزان خطا و نقصان را به حداقل برساند.

معایب

  • پیچیدگی: جالب است بدانید که کاردانو یک پروژه فلسفی محسوب می شود که ممکن است برای بسیاری از کاربران دشوار و پیچیده به نظر برسد.
  • رقابت شدید: قطعا بلاکچین های دیگری مانند اتریوم، پولکادات، سولانا، آوالانچ و … نیز وجود دارند که در زمینه قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز فعالیت می کنند. این مساله باعث ایجاد رقابت شدید می شود.
  • تاخیر در پیاده سازی: بدیهی است که شبکه کاردانو هنوز به طور کامل تکمیل نشده و فعلا در فاز دوم خود بسر می برد. به همین دلیل بسیاری از قابلیت های آن هنوز پیاده سازی نشده و این مساله موجب می شود که شبکه با خطر تاخیر و عملکرد نامناسب مواجه شود.

کاردانو خود را پیشگام در نسل سوم بلاکچین می داند. بیش از 50% از عرضه کل این رمز ارز در همان عرضه اولیه یا ICO توزیع شد و توانست حدود 62 میلیون دلار سرمایه جمع آوری کند. لازم به ذکر است که ADA علاوه بر آنکه یک ارز دیجیتال محسوب می شود، روشی برای فعالیت در شبکه کاردانو نیز می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *