آربیتراژ چیست
فهرست مطالب

آربیتراژ چیست ؟

منظور از آربیتراژ چیست ؟ آربیتراژ یکی از استراتژی های معامله ارز دیجیتال می باشد که افراد از طریق اختلاف قیمت ها کسب سود می کنند. به این معنا که ارز دیجیتال را در یک صرافی رمز ارز، با قیمت پایین خریداری کرده و در یک صرافی دیگر با قیمت بالاتر به فروش می رسانند. بزرگ ترین مزیت این استراتژی، کم ریسک بودن آن است.

البته توجه داشته باشید که بهتر است آربیتراژ را بر روی استیبل کوین هایی مانند تتر انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است در دام نوسانات بازار بیفتید و دچار ضرر مالی شوید. در این مطلب به زبان ساده خواهیم گفت که آربیتراژ چیست ؟

آربیتراژ ارز دیجیتال چیست ؟

معامله گران حرفه ای به خوبی می دانند آربیتراژ چیست و چگونه می توان از طریق آن کسب سود کرد؟ اگر بخواهیم این مفهوم یا اصطلاح را به زبان ساده شرح دهیم باید بگوییم که اگر شما در یک صرافی، اقدام به خرید تتر، خرید بیت کوین یا سایر رمز ارزها کنید و سپس آن را در یک صرافی دیگر با قیمت بالاتر به فروش برسانید و از اختلاف قیمت سود کنید آربیتراژ نامیده می شود.

این استراتژی معاملاتی جزو کم ریسک ترین استراتژی ها به شمار می رود و در شرایطی که بین بازارها یا صرافی های مختلف عدم تعادل قیمتی ایجاد شود سودهای قابل توجهی نصیب معامله گران می کند. توجه کنید که انجام آربیتراژ همیشه ممکن نیست و پیشنهاد می کنیم اگر تازه کار هستید ابتدا با مبلغ کم، آربیتراژ استیبل کوین ها را انجام دهید و سپس به سراغ رمز ارزهای بزرگ مانند بیت کوین بروید.

خرید ارز دیجیتال بدون کارمزد در صرافی رمز ارز افرا تتر

آربیتراژ در سایر بازارهای مالی

آربیتراژ صرفا در بازار ارز دیجیتال انجام نمی شود بلکه می توان آن را در سایر بازارهای مالی از جمله بورس، فلزات گرانبها، اوراق قرضه، دلار و … نیز انجام داد. اما سوالی که در این بخش مطرح می شود این است که تاثیر ویژگی بازارهای مختلف بر آربیتراژ چیست ؟ هر کدام از بازارهای مالی عملکرد خاصی دارند و پارامترهای مختلفی بر آن ها تاثیرگذارند. به طور کلی اختلاف قیمت میان بازارهای مختلف امری عادی نیست و معامله گران باید این فرصت ها را سریعا شناسایی کرده و از آن ها کسب سود کنند.

Arbitrage

قطعا می دانید که صرافی های متعددی در ایران و سایر کشورها در حال فعالیت هستند و می توان گفت که قیمت تمام رمزارزها تقریبا در آن ها یکسان است. اما گاهی اوقات پیش می آید که بازار تعادل خود را برای مدتی کوتاه از دست می دهد و قیمت ها در صرافی ها با یکدیگر متفاوت می شود. در این شرایط باید رمز ارز را در یک صرافی ارزان خریداری کرد و بعد از انتقال به صرافی دیگر، آن را گران تر فروخت. این موضوع در خصوص ارزهای دیجیتال وجود دارد. اما اگر بخواهید آربیتراژ را فقط برای استیبل کوین ها انجام دهید وضعیت مقداری متفاوت خواهد بود.

اگر تاکنون قیمت استیبل کوین هایی مانند تتر را در صرافی های مختلف بررسی کرده باشید می دانید که اختلاف جزئی میان قیمت ها، همیشه وجود دارد و شما این امکان را دارید که به طور دائمی از آربیتراژ استیبل کوین ها کسب درآمد کنید. آربیتراژ یکی از روش های قدیمی برای کسب درآمد در بازارهای مالی محسوب می شود. اما از زمانی که اینترنت و ابزارهای فناوری رشد کرده اند و سرعت انجام مبادلات بیشتر شده شاهد سالم تر شدن این پروسه هستیم.

چه افرادی می توانند آربیتراژ کنند؟

مهم ترین معیار برای انجام آربیتراژ چیست ؟ شاید تصور کنید که آربیتراژ ارز دیجیتال پروسه ای ساده و پیش پا افتاده است. در حالی که اصلا چنین نیست! این استراتژی معاملاتی به تجربه، دانش و دقت زیادی نیازمند است. به همین علت توصیه می کنیم که اگر تازه کار هستید به هیچ عنوان این استراتژی را انتخاب نکنید. انجام آربیتراژ نیاز به تسلط بر بازار دارد و افراد باید بهترین زمان خرید و فروش را شناسایی کنند. از آنجایی که افراد در آبیتراژ کردن، هیچ گونه دستکاری در قیمت ندارند و در روند بازار اختلال ایجاد نمی کنند می توان گفت که این روش قانونی است. در واقع این افراد بحران را به فرصت تبدیل کرده و کسب سود می کنند.

آربیتراژ

لازم است بدانید که در انجام آبیتراژ هیچ محدودیتی میان بازارهای داخلی و خارجی وجود ندارد و اگر شما خیلی حرفه ای و کارکشته باشید می توانید این استراتژی را میان بازارهای داخلی و خارجی نیز انجام دهید. همان طور که در ابتدای مطلب ذکر شد علاوه بر ارز دیجیتال، امکان آربیتراژ بر روی طلا، سکه، بورس، اوراق بهادار و … نیز وجود دارد.

انواع آربیتراژ چیست ؟

آربیتراژ بین صرافی

آبیتراژ بین صرافی یا (Cross-Exchange Arbitrage) رایج ترین نوع آربیتراژ است که افراد از اختلاف قیمت میان دو صرافی به نفع خود استفاده می کنند. به طور مثال قیمت بیت کوین در یک صرافی 20 هزار دلار است و در یک صرافی دیگر 200 سنت گران تر به فروش می رسد. در این شرایط باید اقدام به خرید بیت کوین در صرافی اول کرد و بعد از انتقال به صرافی دوم، فروش بیت کوین را انجام داد.

آربیتراژ فضایی یا فرامرزی

منظور از آبیتراژ فرامرزی یا (Spatial Arbitrage) ، تفاوت قیمت میان صرافی کشورهای مختلف است. به طور مثال شما می توانید ارز دیجیتال را در یک صرافی امریکایی خریداری کرده و در یک صرافی کره ای به فروش برسانید.

آربیتراژ آماری

آماری بودن آربیتراژ چیست ؟ در آبیتراژ آماری یا (Statistical Arbitrage) از مدل سازی ریاضی استفاده می شود و به محاسبات ریاضی بسیار زیادی نیازمند است. ریسک این روش نسبت به دو روش فوق مقداری بیشتر است و تریدرها باید تسلط زیادی به استراتژی های تحلیلی داشته باشند. معمولا از ربات های هوشمند برای انجام معاملات زیاد در کسری از ثانیه استفاده می کنند.

آربیتراژ مثلثی

همان طور که از نام آبیتراژ مثلثی یا (Triangular Arbitrage) پیداست کسب سود از اختلاف قیمت میان سه رمز ارز اتفاق می افتد. برای انجام این روش به تسلط و مهارت زیادی نیاز است. به طور مثال تریدر متوجه می شود که یک فرصت مناسب میان بیت کوین، ریپل و اتریوم وجود دارد. او با فروش بیت کوین اقدام به خرید ریپل کرده و سپس ریپل را به اتریوم تبدیل می کند. در نهایت با مبلغی که از فروش اتریوم بدست می آید تعداد بیشتری بیت کوین نسبت به موجودی اول خریداری می کند.

ریسک ها و خطرات آربیتراژ چیست ؟

اکنون که به خوبی می دانیم آربیتراژ چیست و چه انواعی دارد باید اشاره ای به خطرات موجود در این استراتژی نیز داشته باشیم. افرادی که بدون مهارت و دانش کافی به سراغ این شیوه معاملاتی می روند در مدت زمانی کوتاه سرمایه خود را از دست می دهند. پس بهتر است که علاوه بر افزایش مهارت و دانش، ریسک ها و مخاطرات احتمالی این استراتژی را نیز شناسایی کنید.

یکی از مهم ترین خطرات آبیتراژ این است که احتمال دارد قبل از نهایی کردن معامله خود، اختلاف میان قیمت ها از بین برود و به روال سابق برگردد. حتی گاهی اوقات پیش می آید که قیمت منفی می شود و شما بخشی از دارایی خود را از دست می دهید. نکته ای که باید در انجام آربیتراژ به آن توجه داشته باشید این است که معاملات نباید به کندی انجام شوند و به جای انجام حجم زیادی از معاملات، بر روی چند معامله تمرکز کنید.

آربیتراژ چیست

معمولا از انجام یک آربیتراژ سود زیادی بدست نمی آید مگر آنکه سرمایه کلانی در اختیار داشته باشید. برای اینکه در طول یک روز، سود قابل توجهی کسب کنید باید معاملات خود را به دفعات تکرار کنید. افزایش تراکنش ها یکی دیگر از خطرات و ریسک ها محسوب می شود. زیرا تریدرها ممکن است در انجام تراکنش ها و ارسال ارزهای دیجیتال به آدرس ها، دچار اشتباه شوند. پس دقت کافی در انجام این پروسه داشته باشید.

معایب آربیتراژ چیست ؟

یکی از چالش ها و معایبی که در آربیتراژ وجود دارد این است که کارمزد برخی از صرافی ها به قدری زیاد است که افراد بعد از انجام معاملات خود نه تنها سود نمی کنند بلکه دچار ضرر مالی هم می شوند. علاوه بر آن تایید تراکنش ها در برخی از شبکه ها مانند بیت کوین، به زمان زیادی نیازمند است و این امر می توانید باعث کندی معاملات و در نهایت تغییر قیمت ها شود.

اگر قصد دارید آبیتراژ را در صرافی های خارجی انجام دهید ممکن است با چالش های زیادی مواجه شوید. به طور مثال برخی از صرافی ها نیاز به احراز هویت دارند و از آنجایی که ممکن است کشور ایران در لیست تحریم های آن ها قرار گرفته باشد امکان فعالیت در آن صرافی ها را نداشته باشید. برخی از افراد با استفاده از فیلترشکن های IP ثابت تلاش می کنند تا این صرافی ها را دور بزنند. توجه داشته باشید که اگر در این شرایط قرار گرفته اید بسیار مراقب باشید تا صرافی های خارجی متوجه ایرانی بودن شما نشوند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *