تاریخچه اتریوم
فهرست مطالب

تاریخچه اتریوم

در این مطلب علاوه بر پرداختن به تاریخچه اتریوم، این رمز ارز را از زاویه توسعه شبکه و روند قیمتی نیز بررسی خواهیم کرد. اتریوم دومین ارز دیجیتال محبوب در بازار می باشد که بعد از بیت کوین، حجم معاملات بالایی را به خود اختصاص داده است. این رمز ارز دارای بلاکچین مستقل می باشد و نوعی کوین است. برای آشنایی با تاریخچه اتریوم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

تاریخچه اتریوم

اتریوم چیست؟

اتریوم چیست ؟ اگر بخواهیم تاریخچه اتریوم را به زبان ساده بیان کنیم باید بگوییم که در سال 2013 فردی به نام ویتالیک بوترین ایده خلق اتریوم را مطرح کرد. ویتالیک بوترین در آن زمان تنها 19 سال سن داشت و مقاله ای منتشر کرد که در آن اتریوم را به عنوان یک نسل جدید برای ایجاد قراردادهای هوشمند معرفی کرد. این مقاله آغازی برای سفر اتریوم بود. از زمان ایده تا اجرا زمان زیادی طی نشد و این رمز ارز در مدتی کوتاه توانست جایگاه خود را در بازار بدست آورد و بعد از بیت کوین در رتبه دوم قرار بگیرد. در مطالب قبلی به طور مفصل راجع به تفاوت کوین و توکن صبحت کردیم و گفتیم که اتریوم نوعی کوین می باشد. زیرا دارای شبکه و بلاکچین مستقل است. به نحوی که سایر توکن ها امکان اجرا و پیاده سازی در بستر آن را دارند.

اتریوم یکی از بهترین ارزهای دیجیتال در بازار می باشد که افراد زیادی از خرید و فروش آن سود می کنند. بهترین برای بدست آوردن اتریوم، خرید آن از صرافی رمز ارز می باشد. در صرافی ها تمام ارزهای دیجیتال معتبر و با پشتوانه قابل خرید و فروش می باشند. لازم به ذکر است که صرافی تنها برای خرید و فروش ارز دیجیتال نیست. بلکه افراد می توانند قیمت آنلاین تتر و سایر استیبل کوین ها را نیز به طور روزانه رصد کنند و از نوسانات قیمتی آن مطلع شوند.

خرید ارز دیجیتال اتریوم بدون کارمزد در افراتتر

قبل از راه اندازی اتریوم

نکته مهمی که در خصوص تاریخچه اتریوم وجود دارد این است که ایده آن از بیت کوین الهام گرفته شده است. بیت کوین دارای بلاکچین غیرمتمرکز می باشد و عملکرد آن محدود به انتقال همتا به همتاست. ویتالیک بوترین معایب و محدودیت های زیادی در شبکه بیت کوین شاهد بود. به همین دلیل با طراحی شبکه اتریوم تلاش کرد تا این ایرادات را به حداقل برساند. به طور مثال قصد داشت عملکرد بلاکچین را به برنامه هایی گسترش دهد که قابل برنامه ریزی هستند. او در ابتدا می خواست یک زبان برنامه نویسی پیشرفته تر برای بیت کوین در نظر بگیرد. اما این موضوع از طرف جامعه بیت کوین مورد پذیرش واقع نشد. به همین دلیل ویتالیک بوترین تصمیم گرفت یک شبکه کاملا جدید و مستقل به نام اتریوم راه اندازی کند.

سیر تحولات و تکامل اتریوم از سال 2013 الی 2014 را در این بخش بررسی می کنیم. در اواخر سال 2013 ویتالیک بوترین مقاله ای راجع به ایده اتریوم منتشر کرد که در بخش قبل راجع به آن صحبت کردیم. در سال 2014 برای نخستین بار این ایده در یک کنفرانس معرفی شد. این کنفرانس که راجع به بیت کوین بود در امریکای شمالی برگزار شده بود. جالب است بدانید که ایده اتریوم از طرف برخی از توسعه دهندگان مانند گاوین وود مورد استقبال قرار گرفت. در اواخر سال 2014 اولین سرمایه گذاری جمعی را شاهد بود. در این سال فروش توکن بومی بیش از 18 میلیون دلار سودآوری داشت.

اجرای ایده اتریوم

پس از آنکه راجع به ایده و تاریخچه اتریوم صحبت کردیم نوبت به این می رسد که اشاره ای به مراحل اجرای آن داشته باشیم. اجرا و توسعه این کوین، با 4 مرحله اصلی همراه بود. در هر کدام از این مراحل می توانیم شاهد ارتقای شبکه باشیم. در توسعه ارزهای دیجیتال حتما با واژه هایی مانند هارد فورک مواجه شده اید. منظور از هارد فورک چیست؟ هنگامی که یک پروژه توسعه پیدا می کند و نسخه های قدیمی دیگر پشتیبانی نمی شوند از اصطلاح هارد فورک استفاده می کنیم.

2015

در سال 2015 اولین نسخه اتریوم یعنی Ethereum 1.0 منتشر شد. نام این نسخه Frontier بود که دو عملکرد اساسی داشت : استخراج اتریوم و اجرای قراردادهای هوشمند توسط کاربران شبکه !

2016

در سال 2016 شاهد بهبود زیرساخت های اتریوم هستیم. به نحوی که نسخه ایمن تر Frontier به نام Homestead راه اندازی شد. آسیب پذیری اتریوم با هک DAO توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد. DAO یک ایده خللاقانه محسوب می شود که کاربران به کمک آن می توانستند اقدام به جمع آوری منابع مالی کنند. این ایده یک اشکال در کد قراردادهای هوشمند داشت و راهی برای نفوذ هکران فراهم می کرد. به همین دلیل این ایده با شکست مواجه شد. پس از این اتفاق Ethereum Classic اجرا شد که هنوز هم کار می کند.

تاریخچه اتریوم

2017

در سال 2017 بسیاری از چالش های شبکه رفع شد و ما شاهد رشد بلاکچین اتریوم بودیم. این راهکار به نام Metropolis معرفی شد و در راستانی بهبود امنیت، مقیاس پذیری و حریم خصوصی بود. اگر به طور دقیق تاریخچه اتریوم را مورد بررسی قرار دهیم به خوبی متوجه می شویم که این رمز ارز توانسته بسیاری از چالش های پیش روی خود را حل کند و تجربه کارآمدتری را در اختیار کاربران خود قرار دهد.

2018

قرار بود در اواسط سال 2018 Constantinople راه اندازی شود. اما تنها چند ساعت قبل از راه اندازی یک باگ مهم در آن پیدا شد و سبب شد که لانچ آن بیش از نیم سال به تعویق بیفتد. Constantinople قرار بود هر مشکلی را که اجرای بیزانس به وجود می آید را مرتفع کند. همچنین زمینه ای برای انتقال از اثبات کار به اثبات سهام فراهم کرد که سبب می شود مصرف انرژی برای اعتبار سنجی به میزان قابل ملاحظه ای کاهش پیدا کند. در سال 2020 اتریوم امن تر، پایدارتر و مقیاس پذیرتر شد. زیرا وارد مرحله Serenity شد.

2021

هم اکنون که در حال نگارش این مطلب هستیم Serenity هنوز در حال توسعه است. این نسخه که به نام اتریوم 2.0 نیز شناخته می شود قصد دارد اتریوم را به نحوی ارتقا دهد که شاهد هیچگونه مشکل امنیتی در آن نباشیم. در حال حاضر شبکه اتریوم با دو چالش اصلی مواجه است که می توان به انجام تعداد محدودی از تراکنش ها در ثانیه و مصرف زیاد انرژی اشاره کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *