ترون چیست
فهرست مطالب

ترون چیست؟

ترون چیست و با چه هدفی خلق شد؟ ترون یکی از انواع ارز دیجیتال محسوب می شود که همانند سایر رمز ارزها غیرمتمرکز است و مهم ترین هدف از خلق آن، دگرگون کردن صنعت سرگرمی است. در واقع ترون یک پلتفرم رایگان و بین المللی برای به اشتراک گذاشتن محتواهای دیجیتال می باشد که بستری مناسب برای اپلیکیشن های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند تلقی می شود. کارمزد این شبکه بسیار پایین و نزدیک به صفر است و از این جهت یک رقیب قدرتمند برای اتریوم به شمار می آید. در مطلب پیش رو به طور کامل و جامع خواهیم گفت که ترون چیست و جوانب مختلف را می سنجیم.

ارز دیجیتال ترون

ارز دیجیتال ترون

بسیاری از معامله گران با وجود تجربه و سابقه زیاد در دنیای کریپتو هنوز نمی دانند که مبنای ترون چیست و چگونه کار میکند ؟ ترون Tron به عنوان یک پلتفرم بلاکچینی محسوب می شود که کاملا غیرمتمرکز است. این پلتفرم علاوه بر اشتراک گذاری محتواهای دیجیتال، بستری مناسب برای اپلیکیشن های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است که اگر بخواهیم کارمزد آن را نسبت به شبکه اتریوم مقایسه کنیم باید بگوییم که کارمزد آن بسیار کم و نزدیک به صفر است. در واقع از زمانی که بلاکچین ترون راه اندازی شد به عنوان یک رقیب قدرتمند برای اتریوم معرفی شد. زیرا مشکلاتی از جمله کارمزد بالا، سرعت پایین، مقیاس پذیری و … را در بلاکچین اتریوم مرتفع کرد.

تاریخچه ترون

ترون که با نام اختصاری TRX در صرافی رمز ارز خرید و فروش می شود توسط فردی به نام جاستین سان توسعه یافت و از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می کند. الگوریتم این بلاکچین بر اساس اثبات سهام است و ادعا می کند که ظرفیت پردازش 2000 تراکنش در ثانیه را دارد. جالب است بدانید که ترون یک بلاکچین چینی محسوب می شود و بر همین اساس آن را نسخه چینی اتریوم می دانند.

پلتفرم ترون در تلاش است تا یک بستر غیرمتمرکز ایجاد کند تا عرضه و توزیع محتوای دیجیتال بدون واسطه انجام شود. در راستای این هدف از معماری سه لایه استفاده می کند و هر کدام از این لایه ها وظایف خاصی بر عهده دارند. ناگفته نماند که بلاکچین TRX از استیبل کوین ها و توکن های مختلفی مانند USDC و USDT نیز پشتیبانی می کند.

جاستین سان خالق ترون، یکی از مدیران سابق ریپل در چین می باشد که اقدام به تاسیس بنیاد ترون در ژوئیه 2017 در کشور سنگاپور کرد. او بعد از آزمایشات فراوانی که بر روی این پلتفرم انجام داد در ماه می سال 2018 آن را به طور رسمی راه اندازی کرد. جاستین سان از همان ابتدا نظر مساعد شرکت های بزرگی همچون بیت مین، بایننس، کلش آف کینگز و مدیر عامل استارتاپ OFO را به خود جلب کرد و از این طریق توانست 70 میلیون دلار سرمایه را از طریق عرضه اولیه کوین ICO جمع آوری کند.

در اوایل سال 2018 بود که پلتفرم ترون با بیت تورنت ادغام شد. بیت تورنت به عنوان بزرگ ترین سرویس همتا به همتای اشتراک گذاری فایل ها شناخته می شد که تعداد کاربران به 100 میلیون نفر می رسید. در مارس سال 2019 نیز همکاری ترون با شرکت تتر آغاز شد تا نسخه ای از این استیبل کوین در بستر ترون ایجاد شود.

برای یک سرمایه گذاری مناسب در رمز ارزها از ما ترون بخرید

ترون چیست و چگونه کار میکند؟

بستر ترون به نحوی است که تولیدکنندگان محتوا می توانند محتوای خود را بدون هیچ واسطه ای و به طور کاملا مستقیم به مصرف کنندگان ارائه دهند. مصرف کنندگان برای دسترسی به محتوای دلخواه و موردنظر خود باید هزینه آن را در قالب توکن TRX به تولیدکنندگان بپردازند. همان طور که قبلا اشاره شد معماری این بلاکچین به طور سه لایه است و هر کدام از لایه ها وظیفه خاصی دارند. در ادامه خواهیم گفت که وظیفه هر کدام از لایه های ترون چیست ؟

Application Layer (لایه اپلیکیشن)

این لایه برای ایجاد و اجرای انواع کیف پول و برنامه های غیرمتمرکز و سازگار با شبکه ترون فعالیت می کند. این لایه به منظور تعامل موثر میان مهندسان نرم افزار و توسعه دهندگان آن ایجاد شده است.

Core Layer (لایه اصلی)

وظیفه لایه اصلی اجرای دستورهای مربوط به ماشین مجازی ترون می باشد. این دستورها که به قراردادهای هوشمند مرتبط هستند به زبان سالیدیتی یا جاوا نگاشته می شود.

Storage Layer (لایه ذخیره سازی)

این لایه به نحوی طراحی شده که اطلاعات، داده ها و تاریخچه بلاکچین را سازمان بندی و ذخیره سازی می کند. در واقع ثبات و امنیت شبکه حاصل عملکرد صحیح این لایه است.

ترون چیست

الگوریتم ترون چیست؟

الگوریتم ترون ” اثبات سهام نمایندگی شده ” می باشد که نوعی از الگوریتم اثبات سهام می باشد. در این الگوریتم به جای آنکه ترون تمام کاربران برای رسیدن به اجماع نقش داشته باشند صرفا 27 نماینده ارشد بر اساس آرای کاربران انتخاب می شوند. این نمایندگان به طور اختصاری SR نامیده می شوند.

هر فردی که توکن ترون داشته باشد می تواند به نامزدهای نمایندگی رای دهد و رای دهی هر 6 ساعت یکبار توسط افراد انجام می شود. لازم به ذکر است که کاربران می توانند در صورت مشاهد هرگونه خطا و تخلف، آن نماینده را حذف کرده و نماینده دیگری را جایگزین کنند.

ترون چیست و چگونه کار میکند؟

تفاوت اتریوم و ترون چیست؟

اگر بخواهیم ترون و اتریوم را از نظر اپلیکیشن های غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند، توکن های غیرمثلثی و … با یکدیگر مقایسه کنیم باید بگوییم که تا حد زیادی به یکدیگر شبیه هستند. اما تفاوت آن ها از نظر ساختار و عملکرد نیز حائز اهمیت می باشد. به طور مثال یکی از انتقاداتی که به ساختار ترون وارد شده این است که پایه های بلاکچین را از اتریوم وام گرفته است و چیزی از خود ندارد!

از دیگر تفاوت هایی که میان این دو شبکه وجود دارد این است که در حال حاضر اتریوم بر مبنای الگوریتم اجماع اثبات سهام کار می کند اما الگوریتم ترون بر مبنای اثبات سهام نمایندگی شده می باشد. جالب است بدانید که خالق اتریوم معتقد است که اگر قدرت به عده محدودی اعطا شود شبکه را به سمت متمرکز شدن سوق می دهد که اصلا ایده آل نیست.

ترون تراکنش ها را سریع تر و ارزان تر انجام می دهد و حجم تراکنش هایی که پردازش می کند بیشتر از 50 برابر عملکرد فعلی اتریوم است. پروژه اتریوم 2 هنوز کاملا پیاده سازی نشده است و انتظار داریم بعد از پیاده سازی کامل این پروژه، رشد چند ده برابری در این اکوسیستم را شاهد باشیم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *