اتریوم چیست
فهرست مطالب

اتریوم چیست ؟ آشنایی با اتریوم و کاربردهای آن

اتریوم چیست ؟ اتریوم نوعی رمز ارز است که دارای شبکه مستقل و مبتنی بر بلاکچین می باشد. معمولا این تصور در ذهن افراد وجود دارد که بلاکچین فقط مختص به ارز دیجیتال بیت کوین است. در حالی که اتریوم نیز دارای یک شبکه مستقل است که بسیاری از رمز ارزها بر مبنای آن راه اندازی می شوند. در این مطلب قصد داریم بگوییم که اتریوم چیست و چه کاربردهایی دارد.

اتریوم چیست

اتریوم چیست ؟

سوالی که در این بخش مطرح و به آن پاسخ داده می شود این است که اتریوم چیست ؟ ارز دیجیتال اتریوم نوعی پلتفرم به منظور اجرای برنامه های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند می باشد که واسطه ها هیچ دخالتی در آن ندارند. این سیستم بر پایه بلاکچین و به شکل آزاد و عمومی در دسترس می باشد. از مرورگر، سیستم پرداخت مخصوص به خود و زبان برنامه نویسی مجزا در آن استفاده شده است. جالب است بدانید که ارز اتریوم فاقد کنترل کننده واحد و متمرکز است. در حال حاضر هزاران کاربر در سراسر جهان به طور داوطلبانه آن را کنترل می کنند و این کاربران ضامن امنیت شبکه هستند. اطلاعات موجود در شبکه، در میان نودها توزیع می شود و هر کدام از گره ها، دارای یک کپی از تمام اطلاعات بلاکچین می باشند. منظور از خود مختار بودن اتریوم چیست ؟

منظور از خودمختار بودن اتریوم این است که همچون سایر ارزهای دیجیتال همانند بیت کوین، هیچ سازمان، نهاد و دولتی آن را کنترل نمی کند و کنترل آن بر عهده کاربران می باشد. شما عزیزان می توانید با عضویت در صرافی رمز ارز افراتتر، اقدام به خرید و فروش این ارز کنید. در این صرافی امکان خرید تتر، خرید بیت کوین، فروش بیت کوین، استعلام قیمت تتر به طور روزانه و … خواهید بود.

هدف از خلق اتریوم چیست؟

هدف از خلق اتریوم این است که عملکردی مانند یک کامپیوتر جهانی داشته باشد تا بتواند مدل فعلی که بر پایه مشتری – سرور می باشد را از بین ببرد. شبکه جهانی اتریوم می خواهد این مدل را غیر متمرکز کند و سراسر شبکه را از سرورها و کلودهایی تشکیل دهد که اصطلاحا گره یا نود خوانده می شوند.
خلق اتریوم با فردی به نام ویتالیک بوترین گره خورده است. این فرد در سال 2013 میلادی یک وایت پیپر برای دوستان خود ارسال کرد و در این وایت پیپر نظریه خود را بیان کرد. اما پاسخی از جانب دوستان خود دریافت نکرد. به همین دلیل در سال 2014 نظریه خود را به طور عمومی اعلام کرد و موفق شد در سال 2015 بلاکچین آن را راه اندازی کند. افراد دیگری در کنار ویتالیک بوترین بودند که می توان به میهای الیسی، آنتونی دی لوریو و چارلز هاسکینسون اشاره کرد. این افراد کمک زیادی به ویتالیک بوترین در راه اندازی این شبکه کردند.

اتریوم چیست

خرید ارز دیجیتال اتریوم بدون کارمزد در افراتتر

کاربردهای ارز دیجیتال اتریوم

تولید نرم افزارها و اپلیکیشن های غیرمتمرکز

منظور از تولید نرم افزارهای غیرمتمرکز در اتریوم چیست ؟ برنامه نویسان و توسعه دهندگانی که بر روی شبکه اتریوم کار می کنند قصد دارند نرم افزارهایی را طراحی کنند که کاملا غیرمتمرکز هستند و اختیار آن ها در دست هیچ نهاد و سازمانی نیست. از مهم ترین مزایای نرم افزارهای غیرمتمرکز این است که هیچ سانسوری در این داده های آن ها انجام نمی شود. علاوه بر آن اطلاعات کاربران شبکه اتریوم، بر روی هیچ سروری ذخیره نمی شود و از مشکلاتی مانند سرقت، هک و … نیز در امان هستند.
همان طور که می دانید و تا کنون تجربه کرده اید در هنگام استفاده از اپلیکیشن های متمرکزی مانند یوتیوب، گوگل، اینستاگرام و … اطلاعات فردی شما بر روی سرور مرکزی ذخیره می شود. در این شرایط اگر سرورهای مجموعه مورد تهدید قرار بگیرند اطلاعات شما نیز در معرض خطر قرار خواهد گرفت. همچنین بارها شاهد بوده ایم که این اپلیکیشن ها، محتواهایی که برای آن ها خوشایند نبوده است را به طور خودسرانه پاک کرده اند و یا از شما درخواست انجام این کار را داشته اند. اما هنگامی که یک نرم افزار یا اپلیکیشن غیرمتمرکز باشد هیچ کدام از این مسائل رخ نخواهد داد.

اجرای قراردادهای هوشمند

قراردادهای هوشمند که آن ها را به نام Smart Contract می شناسیم در بستر بلاکچین اتریوم انجام می شوند. این قراردادها یک رشته کد هستند که شامل مفاد، شرایط و … می باشند. این رشته از کدها، به منظور برنامه ریزی و تعیین چارچوب در امور مختلف استفاده می شوند. به طور مثال در هنگام تبادل سهام، ارز، محتوا و … کاربرد دارند.
نحوه فعالیت قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم چیست ؟ این قراردادها به شکل خودکار و اتوماتیک فعالیت می کنند و بعد از انعقاد، تحت هیچ شرایطی قابل تغییر یا توقف نمی باشند. اگر بخواهیم به مزایای قراردادهای هوشمند بر بستر اتریوم اشاره کنیم باید بگوییم که از نظر اجرایی، ضامنت کامل و دقیق دارند و به هیچ عنوان نفر سوم یا شخص ثالث در آن دخیل نمی باشد. زبان برنامه نویسی این قرارداد ها ” سالیدیتی” می باشد که در مطالب گذشته به آن اشاره کردیم.
به منظور فهم بیشتر قراردادهای هوشمند یک مثال برای شما می زنیم. فرض کنید که بلاکچین به عنوان یک بنگاه معاملات ملکی است. شما برای اجاره یک منزل به این بنگاه معاملاتی وارد شده اید. به جز شما و صاحب خانه، هیچ شخص سومی در این بنگاه وجود ندارد. صاحب خانه بعد از جلب توافق و رضایت شما، از یک برنامه نویس تقاضا می کند تا شرایط کامل قرارداد را با استفاده از زبان سالیدیتی بنویسد. به محض ثبت این قرارداد، اجرای دقیق و کامل آن انجام می شود. بعد از اجرای قرارداد، هیچ کدام از طرفین نمی توانند کوچک ترین تغییری در آن ایجاد کنند. توقف قرارداد نیز در زمان تعیین شده انجام خواهد شد و امکان توقف زودهنگام آن وجود ندارد.

آشنایی بیشتر با اتریوم

قطعا با توضیحاتی که قبلا داده شد به خوبی می دانید که اتریوم چیست و چه کاربردهای وسیعی دارد. در این بخش قصد داریم به بررسی مزایا و معایب اتریوم بپردازیم و این موضوع را از جوانب مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم. بدون شک نحوه عملکرد سیستم اتریوم به نحوی است که اغلب شرکت ها و سازمان های بزرگ تمایل به استفاده از این شبکه را دارند.

اتریوم چیست

مزایا اتریوم

نخستین بلاکچین قابل برنامه ریزی

از مزایا اتریوم این است که نخستین بلاکچین قابل برنامه ریزی می باشد که از ویژگی زبان تورینگ برخوردار است. هر کدام از بلاکچین ها دارای یک زبان برنامه نویسی هستند. اما زبان مورد نظر در شبکه اتریوم این قابلیت را ایجاد می کند که از عملکرد قراردادهای هوشمند برخوردار باشد. بر همین مبنا بسیاری از شرکت های بزرگ و بین المللی از مزیت این شبکه محبوب بهره مند می شوند. شبکه انتقال اتریوم به نحوی طراحی و توسعه داده شده که می توان به آینده آن امیدوار بود. قطعا آینده اتریوم بسیار درخشان خواهد بود.

نقشه راه مشخص

اگر مطالب قبلی وب سایت ما را در خصوص انواع ارز دیجیتال مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که رمز ارزها دارای وایت پیپر یا نقشه راه هستند. هنگامی که تاریخچه اتریوم را بررسی می کنیم به خوبی متوجه می شویم که وایت پیپر این رمز ارز در سال 2013 منتشر شد اما خود اتریوم در سال 2015 عرضه شد. این شبکه دارای یک نگرش عالی به منظور مقیاس پذیری خود و همگام ساختن بلاکچین خود با فناوری آینده دارد. معنای این جمله در توصیف اتریوم چیست ؟ به این معناست که اتریوم دائما در حال بروز رسانی و آپدیت می باشد.
اتریوم 0.2 یکی از مهم ترین بروزرسانی های شبکه اتریوم بود که طی 4 فاز و در مدت زمان حدود 3 سال مقیاس پذیر خواهد شد. در حال حاضر امکان خرید اتریوم از صرافی رمز ارز امکان پذیر است. در مقالات قبل به راهنمای خرید و فروش اتریوم پرداخته ایم.

یک سیستم آزاد

اگر قصد کسب سود دارید باید با زمان خرید اتریوم آشنا باشید. اما اگر می خواهید یک هولدر باشید و یا از کاربردهای این شبکه برخوردار شوید باید بدانید که شبکه اتریوم یک سیستم آزاد می باشد. به نحوی که تمام افراد می توانند به آن ملحق شوند و در توسعه آن شریک باشند. بهبود و توسعه این شبکه برای همه ممکن خواهد بود. علاوه بر اتریوم شبکه های دیگری نیز وجود دارند که به صورت یک بلاکچین جداگانه مشغول به فعالیت هستند. به طور مثال شبکه بیت کوین، فانتوم، ترون و … از دیگر بلاکچین هایی محسوب می شوند که کاربردهای خاص خود را دارند. برای خرید فانتوم، خرید بیت کوین، فروش بیت کوین، خرید تتر، بررسی قیمت تتر و … می توانید به عضویت صرافی های ایرانی یا خارجی درآیید.

آشنایی با ارز اتریوم

نقاط ضعف اتریوم

مشکل در مقیاس پذیری

منظور از مقیاس پذیری در شبکه اتریوم چیست ؟ اگر بخواهیم مقیاس پذیری را به زبان ساده شرح دهیم باید اشاره ای به سرعت پردازش تراکنش ها در ثانیه داشته باشیم. شبکه اتریوم در مقیاس پذیری دچار مشکل است. زیرا در طول 1 ثانیه تنها قادر به پردازش 15 الی 20 تراکنش می باشد. سازمان های بزرگ و بین المللی به مقیاس پذیری بالاتری نیاز دارند و در حال حاضر اتریوم برای آن ها محدودیت های فراوانی ایجاد می کند.

بروزرسانی مداوم

شاید در نگاه اول تصور کنید که بروزرسانی های مداوم شبکه اتریوم یک مزیت است. در حالی که این موضوع می تواند به طور همزمان یک مزیت و یک عیب بزرگ محسوب شود. شبکه اتریوم به سرعت و به شدت در حال توسعه است و این امر اختلال هایی را در شبکه ایجاد می کند. به طور مثال هنگامی که اتریوم 0.2 عرضه شد الگوریتم آن از گواه اثبات کار به گواه اثبات سهام منتقل شد. این تغییر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و اگر طبق برنامه ریزی صحیح پیش نرود باعث ایجاد اختلال در کل سیستم خواهد شد.

رقابت تنگاتنگ با سایر بلاکچین ها

محبوب ترین بلاکچین سازمانی، اتریوم است. اما در حال حاضر بلاکچین های دیگری نیز وجود دارند که مدعی هستند مقیاس پذیرتر از اتریوم می باشند. هم اکنون که در حال نگارش این مطلب هستیم شبکه ترون از نظر سرعت، کارمزد و .. در حال رقابت شدید با اتریوم است. راه حل رفع این ایرادات توسط اتریوم چیست ؟ تنها راهکاری که وجود دارد افزایش مقیاس پذیری و بهبود ایرادات است.

تفاوت بیت کوین و اتریوم

بیت‌کوین (Bitcoin) و اتریوم (Ethereum) دو ارز دیجیتال معروف هستند، اما تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به بررسی تفاوت بین بیت کوین و اتریوم خواهیم پرداخت. 

اهداف اصلی

  • بیت‌کوین: بیت‌کوین به عنوان یک ارز دیجیتال، اصلی‌ترین هدفش ذخیره‌سازی ارزش و انتقال ثروت بین افراد است. به عبارت دیگر، بیت‌کوین به عنوان یک رزرو ارزی معتبر برای انجام معاملات و ذخیره‌سازی ارزش ارزی شناخته می‌شود.
  • اتریوم: اتریوم یک پلتفرم قرارداد هوش مصنوعی (smart contract) است. هدف اصلی اتریوم ارائه زیرساختی برای اجرای قراردادهای هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های قرارداد هوش مصنوعی است. اتریوم به عنوان یک بستر برنامه‌نویسی قرارداد هوش مصنوعی معتبر در دنیای ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود.

تکنولوژی اساسی

  • بیت‌کوین: بیت‌کوین از یک فناوری معروف به بلاک‌چین (blockchain) استفاده می‌کند. این بلاک‌چین به عنوان دفتر رسمی معاملات بیت‌کوین عمل می‌کند.
  • اتریوم: اتریوم نیز از بلاک‌چین استفاده می‌کند، اما تفاوت اصلی در اینجا این است که اتریوم امکان اجرای قراردادهای هوش مصنوعی را فراهم می‌کند. این به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا اپلیکیشن‌های تخصصی و قراردادهای هوش مصنوعی را بر اساس بلاک‌چین ایجاد کنند.

واحد پول

  • بیت‌کوین: واحد پول بیت‌کوین به نام “بیت” یا “BTC” است.
  • اتریوم: واحد پول اتریوم به نام “اتر” یا “ETH” است.

سرعت تراکنش

  • بیت‌کوین: بیت‌کوین تراکنش‌های کندتری دارد و زمان بیشتری برای تایید تراکنش‌ها نیاز دارد.
  • اتریوم: اتریوم تراکنش‌های سریعتری دارد و زمان کمتری برای تایید تراکنش‌ها می‌طلبد.

همچنین، ارزش بازاری و جایگاه هر یک از این دو ارز دیجیتال در بازار نیز ممکن است متفاوت باشد و در طول زمان تغییر کند. انتخاب بین بیت‌کوین و اتریوم وابسته به اهداف و نیازهای شما است.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *